23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Duro växlar upp produktionen med MONITOR G5

På tapetfabriken Duro i Gävle är siktet inställt på att växa. En förutsättning är att ha ett affärssystem som klarar av att leda den resan framåt.

Framgången för Duros varumärke bygger på långsiktighet. Sedan starten 1930 har fokus varit att tillverka väldesignade kvalitetstapeter. Alla steg i processen sker i egen regi i fabriken i Gävle – från design till färdig tapetrulle.

Duro valde nyligen att byta affärssystem till MONITOR G5. Det system man körde tidigare klarade inte att ta företaget vidare i den riktning som branschen rör sig.

– Vi valde MONITOR för att få ett standardiserat affärssystem. Det affärssystem som vi har i dag har väldigt många kundspecifika anpassningar som gör det både dyrt och tidskrävande att uppdatera, säger Elin Lovén, ekonomichef på Duro.

Ett viktigt krav när Duro valde MONITOR var att produktionsplaneringen kunde ske i affärssystemet. Det hade man tidigare i ett sidosystem, och var då tvungna att exportera och flytta data mellan systemen i en tidskrävande process.

– Vi grundar vår produktionsplanering på försäljningshistorik och här får vi in alla delar med MONITOR utan att behöva byta system och det ser vi som en jättestyrka. För att hantera ett större flöde måste vi ha ett affärssystem som är effektivt och inte kostar oss administrativ tid. Här ser vi att MONITOR kan hjälpa oss i vår framtida utveckling , säger Elin Lovén.

Duro vill vara det självklara valet när någon ska renovera sitt hem. Och som ett led i den visionen ser de ett ökat orderflöde, och en allt högre produktionstakt.

– Här ser vi att MONITOR kommer in och kan hjälpa oss att hantera ett större flöde. Vi måste ha ett affärssystem som är effektivt och som inte kostar oss administrativ tid. MONITOR kommer att hjälpa oss i vår framtida utveckling, säger Elin Lovén.

Läs mer om MONITOR här https://www.monitorerp.com/sv/

Monitor ERP System AB
Trädgårdsgatan 7
824 26 Hudiksvall
Hudiksvall kommun
Sverige

Kontaktperson

Linnea Mohlen
Global Marketing Manager
linnea.mohlen@monitor.se

Tipsa en kollega

0.031