23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Vad finns det för partiklar i luften på arbetsplatsen?

| Medlemsnyhet | Företag Solectro AB

Hur farlig är luften på arbetsplatsen? På bilden visas ett filter som fångar upp partiklar från en laserbearbetningsmaskin. Om de inte haft ett utsug anslutit till maskinen hade detta suttit i lungorna på de som arbetar runt maskinen.

Hur farligt är det jag andas in?
Du känner säkert igen tanken. Kanske känner du av en stark lukt eller så ser du ett fint damm som sprider sig runt dig på arbetsplatsen. På många arbetsplatser går personalen runt i arbetsmiljöer med starka lukter från lim, rengöringsvätskoreller olika skärvätskor. Andra arbetsplatser har en arbetsmiljö med mycket fint pulver som yr runt i luften eller så har de starka lukter och gaser från olika plaster som värms upp och bearbetas. Gemensamt för
dessa arbetsplatser är att personalen andas in luft bestående av en mängd olika partiklar som kan ta sig
olika långt in i kroppen beroende på deras storlek. Gör en enkelt insats och investera i ett utsug- med filtersystem. 

Många tror att det räcker med god ventilation i byggnaden, men det är jätteviktigt att fånga upp partiklarna så nära ursprungskällan som möjligt för annars tar sig den smutsiga och farliga luften vidare i ventilationen och sprider sig längre och längre in i byggnaden. Ett ustug med filtersystem från ULT är enkelt att ansluta till maskinen och påverkar inte den befintliga ventilationen och luftdynamiken i fastigheten. 

Kontakta oss redan i dag så skall vi hjälpa er med ett förslag på rätt utsug- och filtersystem för just er arbetsmiljö. Ibland måste vi ha ett pulverprov i från er för att kunna fastställa vilka partiklar som skall fångas in. Det är mycket viktigt att det finns rätt sorts filter och rätt antal filter i det aggregat som är tänkt att filtrera luften. 

Solectro AB har bred erfarenhet inom många av de olika arbetsområde som frigör luftburna partiklar och kan därför på bästa sätt hjälp er att hitta rätt filtreringsaggregat för just er arbetsmiljö.

Läs gärna mer på Arbetsmiljöverket

SOLECTRO AB
www.solectro.se

Medlemsnyhet

Företag
Solectro AB

Tenngatan 6-8
234 35 Lomma
Sverige
Solectro AB

Tipsa en kollega

0.063