23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

OnRobot gör mjukvarudebut med WebLytics-lösning för samarbet

| Medlemsnyhet | Företag OnRobot A/S

OnRobot gör sin mjukvarudebut med lanseringen av WebLytics, en unik lösning för produktionsövervakning, enhetsdiagnostik och dataanalys som är utformad för att öka produktiviteten och minimera stilleståndstiden.

WebLytics tillför fjärrövervakning, enhetsdiagnostik och dataanalysfunktioner till OnRobots linje av hårdvarulösningar för samarbetande applikationer.

WebLytics kan övervaka prestandan hos flera samarbetande applikationer samtidigt och i realtid, och samlar in utrustningsdata från både robotar och verktyg och omvandlar den till lättförståelig, visualiserad information på enhets- och programnivå.

”Lanseringen av WebLytics är en viktig milstolpe för OnRobot, våra kunder och vårt globala nätverk av integratörer”, säger Enrico Krog Iversen, VD för OnRobot. ”WebLytics är den första mjukvarulösningen som tillhandahåller applikationsfokuserade data i realtid till samarbetande applikationer för stora robotmärken. Som vår första mjukvaruprodukt markerar WebLytics början på OnRobots resa mot robotmjukvara och fullbordar vår vision om att tillhandahålla en One Stop Shop för samarbetande applikationer på både hårdvaru- och mjukvarusidan.”

För slutanvändare och integratörer eliminerar WebLytics inte bara manuell datainsamling – programmet ger också en praktisk inblick i hur väl en samarbetande applikation fungerar, och erbjuder direktdiagnostik av enheter, varningar och förebyggande underhållsåtgärder för att hålla dyr stilleståndstid i robotcellerna till ett minimum. 

WebLytics integrerar den globalt erkända industristandarden OEE (Overall Equipment Effectiveness) och identifierar trender i realtid i robotcellen, inklusive mönster, toppar och störningar i applikationens produktivitet. OEE mäter hur stor andel av tillverkningstiden som verkligen är produktiv – ett resultat på 100 % innebär att den samarbetande applikationen endast producerar bra delar, så snabbt som möjligt och utan stilleståndstid. Med hjälp av dessa OEE-mått kan WebLytics avgöra om tillverkningsprocessen körs med optimal hastighet och kan övervaka och analysera kvaliteten på applikationscyklerna – viktiga insikter för tillverkare av alla storlekar.

WebLytics kan rapportera om användningen av robotarmen och OnRobot-verktyg, t.ex. gripdon, visionskameror och sensorer, samt antalet säkerhetsstopp som initierats och antalet gripcykler som utförts medan en applikation körs.

När ändringar görs i en robotcell, t.ex. justering av robotens hastighet eller inställningarna för ett gripdon, kan WebLytics också automatiskt rapportera om ändringarnas inverkan på applikationens prestanda.

Om det uppstår avvikelser i den samarbetande applikationen efter installationen gör WebLytics att användarna kan analysera de data som samlas in direkt från robotarna och verktygen, och rapportera om resultaten med hjälp av anpassningsbara instrumentpaneler.

WebLytics har samma användarvänlighet, prisvärdhet, applikationsfokus och tillgänglighet som alla OnRobot-produkter. WebLytics är kompatibelt med alla ledande samarbetsrobotar och lätta industrirobotarmar och med alla OnRobot-verktyg, och är lätt att bygga ut, vilket gör det framtidssäkert när nya robotar och verktyg blir tillgängliga. Tillgång till WebLytics ges via ett säkert, intuitivt webbläsarbaserat användargränssnitt som visar OEE-mätningar och användardefinierade KPI:er. Detta genom anpassningsbara instrumentpaneler som ger en omedelbar och transparent bild av applikationens realtidsprestanda och historiska prestanda.

WebLytics-servern kan installeras i verkstadsgolvets lokala nätverk eller läggas till i ett virtuellt nätverk som ansluts till robotcellen. Insamlade uppgifter lagras lokalt på WebLytics-servern. Samtidigt är WebLytics inbyggda webbserver alltid tillgänglig från verkstadsgolvets nätverk eller från var som helst i världen via en säker HTTPS-anslutning.

WebLytics är inte bara ett kraftfullt verktyg för slutanvändare, utan skapar också nya intäktsmöjligheter för systemintegratörer genom att tillhandahålla den programvara som krävs för att erbjuda kunderna datastödda anpassade serviceavtal och tekniska tjänster för celloptimering.

”WebLytics är det perfekta tillägget till våra befintliga produktlinjer och en naturlig utveckling av OnRobots tradition att göra avancerade verktyg och tekniker – i det här fallet fjärrövervakning, enhetsdiagnostik och dataanalys – prisvärda och tillgängliga för företag av alla storlekar", säger Iversen.

WebLytics är tillgängligt över hela världen via abonnemang från och med den 11 november 2021.

Om OnRobot
OnRobots produktsortiment innehåller ett brett urval av verktyg och mjukvara för samarbetande applikationer, inklusive elektriska, vakuumdrivna och magnetiska gripdon, den prisbelönta Gecko-grepptekniken, kraft-/momentgivare, ett 2,5D-visionssystem, skruvdragare, slippaket och verktygsväxlare. Med stöd av den kostnadsfria e-lärplattformen Learn OnRobot gör OnRobot det enkelt att använda samarbetsautomatisering för arbetsuppgifter som förpackning, kvalitetskontroll, materialhantering, maskinskötsel, montering och ytbehandling, oavsett kunskapsnivå eller tidigare erfarenhet av robotteknik. OnRobot har sitt huvudkontor i Odense i Danmark, men har även kontor i Dallas, Soest (Tyskland), Barcelona, Warszawa, Shanghai, Tokyo, Seoul, Singapore och Budapest.

Medlemsnyhet

Företag
OnRobot A/S

Teglvaerksvej 47H
5220 Odense
Danmark
OnRobot A/S

Kataloger mm.

Bilder och video

Tipsa en kollega

0.094