23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

RF 100 Sharp

| Medlemsnyhet | Företag Gühring Sweden AB

Vår vassaste fräs någonsin!

Speciellt framtagen för effektiv bearbetning i mjuka och tuffa material, både under stabila och instabila förhållanden.

Bearbetningen i mjuka, tuffa och höglegerade material ställer höga krav på verktyget, fel val av verktyg kan resultera i spånstockning och i värsta fall verktygsbrott.

Gühring lanserar nu hårdmetallsfräsen RF 100 Sharp: vår vassaste fräs någonsin. En spånvinkel på 12° garanterar ett mjukt, friktionsfritt skär i mjuka och tuffa material med draghållfasthet på 300 - 900 N/mm² och hög seghet. Kombinationen av den egenutvecklade hårdmetallen tillsammans med en AlCrN-beläggning möjliggör för en högpresterande bearbetning, inte bara under stabila förhållanden. RF 100 Sharp kan också appliceras i instabila maskiner och även instabila uppspänningar.

Tack vare anpassad mikro- och makrogeometri kan verktyget uppnå långa livslängder trots de höga kraven som ställs på det.

 

Lättskärande i alla mjuka och tuffa material tack vare en extremt skarp spånvinkel

En spånvinkel på 12° möjliggör för ett minskat skärtryck och minskade skärkrafter, vilket innebär att RF 100 Sharp är optimal för bearbetning av samtliga mjuka, sega och höglegerade material med en draghållfasthet på 300 - 900 N/mm² och hög seghet. Till exempel härdat stål, rostfritt stål samt tuffa speciallegeringar och höghållfasta aluminiumlegeringar.

RF 100 Sharp kan användas för spårfräsning, grovfräsning, finbearbetning, rampning och cirkulärinterpolering. Detta gör verktyget till din universella lösning för bearbetning i mjuka och tuffa material med hög formbarhet. Tillgänglig diametern från 1 mm, vilket innebär att Sharp är det perfekta verktyget vid microbearbetning. Det är ett idealiskt komplement till vår RF 100 Microdiver: som en 4-skärig fräs där man kan både fin och grovbearbeta med kraftigt förbättrad ytfinhet.

Kraftfull och lättskärande under alla förhållanden

Oavsett om det handlar om en modern flerop eller en mer begränsad svarv: RF 100 Sharp hårdmetallfräsen är utformad för att täcka alla förutsättningar, den uppnår alltid utmärkta resultat:

under stabila förhållanden är HPC -fräsning möjlig med extremt höga skärhastigheter och hög avverkning. Förutom konventionell bearbetning är fräsen också lämplig för GTC -bearbetning (Gühring Trochoidal Cutting). Men även under instabila förutsättningar (MTC) uppnår RF 100 Sharp optimala resultat, den hanterar dessa förhållanden med lätthet samtidigt som den motverkar vibrationer för bästa resultat. Hårdmetallen som kännetecknas av dess relativt höga seghet, förhindrar urflisning även under icke optimala förhållanden eller låga skärhastigheter. AlCrN -beläggningen erbjuder högt slitageskydd vid höga skärparametrar. Krom ger ytterligare oxidationsskydd, vilket gör beläggningen och fräsen idealisk för lägre skärhastigheter.

Applikationsanpassande dimensioner för kostnadseffektiv bearbetning

Med RF 100 Sharp har vi implementerat en extra lång fräs i vår portfölj för första gången. Denna variant är baserad på ”lång (DIN)”, men har en längre skäregg än standard fräsen - du har nytta av detta på tre sätt:

• Minska dina verktygskostnader: vid bearbetning av större djup kan du nu använda en kostnadseffektivare fräs med en mindre diameter.

• Spara utrymme: tack vare den flexibla användningen i olika djup behöver du ett mindre antal typer av fräsar.

• Förlängd verktygslivslängden: på grund av den extra längden kan du slipa och belägga om fräsen fler antal gånger.

För ännu större djup finns RF 100 Sharp också i en medellång version. Denna version är utformad så skärlängden (l2) är mer än 50% av räckvidden. (skärlängd +hals (l3) detta tillåter mindre passeringar med fräsen.)

För mer information besök www.guhring.se

 

 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Gühring Sweden AB

Plastgatan 14
531 55 Lidköping
Sverige
Gühring Sweden AB

Bilder och video

Tipsa en kollega

0.063