23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

GARANT Master Form Steel levererar gängor i toppklass

| Medlemsnyhet | Företag Ravema AB

Ny formgängtapp med unik polygongeometri ger hög process säkerhet och lång livslängd!

München, 1 september 2021- GARANT Master-produktfamiljen har fått en ny medlem: Med nya GARANT Master Form Steel presenterar Hoffmann-gruppen en formgängtapp som levererar gängor i toppklass, inte bara i vanligt stål utan även i höghållfasta stål och slitstarka legeringar. Hemligheten ligger i den smarta kombinationen av ett högkvalitativt HSSE-PM-substrat, en TiAlN-beläggning applicerad genom HIPIMS-processen och en ny typ av polygongeometri. Detta innebär att de vridmomentkrafter som genereras i formningsprocessen är mindre, vilket leder till ökad processäkerhet och längre verktygslivslängd.

Det nya GARANT Master Form Steel finns tillgänglig med omgående leverans via den nya katalogen 2021/2022, samt via eShop www.hoffmann-group.com

För GARANT Master Form Steel utvecklade Hoffmann -gruppen en speciell geometri bestående av ett ökat antal gängbommar med asymmetriska polygoner. Krafterna fördelas jämnare, vilket leder till en ökad processäkerhet. Den nya Formgängtappen består av ett verktygsmaterial av högkvalitativt HSSE-PM med en titanaluminiumnitrid (TiAlN) beläggning som applicerats med HIPIMS-processen. Beläggningen reducerar friktionen mellan verktyget och arbetsstycket, dessutom minskar den för tidigt verktygsslitage.

Vid bearbetning i höglegerat verktygsstål SS2310 (1.2379) visade sig Formgängtappen i GARANT Master Form Steel familjen ge klara fördelar för användaren. Jämfört med fyra Formgängtappar från andra leverantörer krävde den ett lägre vridmoment och gav mindre material påkletning.  500 M6-gängor producerades med en borrdiameter på 5,55mm, gängdjup 12,5mm (2,5xD) och en utvändig kylning med 8%-emulsion.

GARANT Master Form Steel är den första Formgängtappen inom produktfamiljen GARANT Master. Familjen innehåller redan borrar och fräsar för högpresterande bearbetning av stål, höglegerat stål, titan och plast, gängtappar och en mikroborr för allmänt bruk.

Välkommen att kontakta vår verktygsavdelning på kund@ravema.se för mer information.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Ravema AB

Margretelundsvägen 1
Box 423
331 24 Värnamo
Sverige
Ravema AB

Tipsa en kollega

0.078