23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

 Analys av industriellt vatten

Inom industrin används vatten på många olika sätt - för tvättning, spädning, kylning, uppvärmning eller som transportmedia. Vatten kan även ingå i själva produkten som tillverkas och säljs.

Att ha ett rent processvatten är av stor betydelse för att få en kvalitet i produktionsprocessen.
Industrier och verksamheter har en stor vattenförbrukning i kombination med användning av kemiska ämnen. Tillgång till vatten och hantering av restprodukter är av stor vikt.

För många industrier är det ur ekonomisk synvinkel viktigt att kunna återvinna ämnen i vattnet, minska korrosiviteten på material samt ha kontroll från ett miljömässigt perspektiv.

Safe Controls kemiska laboratorium erbjuder ett brett utbud av analyser av industriellt vatten, där exempelvis metaller, salter och miljöfarliga organiska ämnen kan vara aktuella.

  • Industriellt avloppsvatten - utsläpps- och driftskontroll
  • Tvättvatten - från fasader, fordon, småbåtar
  • Kylvatten
  • Analys ur korrosionsynpunkt - i kyl- och värmesystem, tankar

 Safe Control har personal som är certifierade för provtagning av vatten.

Vill du veta mer?
Kontakta Catarina Wernlund på 031-65 64 93 eller via mail.
 

Ansvaret för utsläpp av förorenat vatten ligger på verksamhetsutövaren. Enligt Miljöbalken omfattar ansvaret även att ha kunskap om vilka miljöeffekter verksamheten orsakar eller kan orsaka. På vissa branscher ställs särskilda krav på intern rening innan utsläppen får avledas till avloppsnätet. Det gäller till exempel bil- och fordonstvättar, tandläkarmottagningar, livsmedelsverksamhet, sjukhus- och verkstadsindustri. Även för fasadtvättar krävs rening av utsläppen.

 

Safe Control Materialteknik i Göteborg AB
Tillgängligheten 1
417 10 Göteborg
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5566047832

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.047