23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Fallstudie SPM Instrument - Lagerskada på lingrävare

| Medlemsnyhet | Företag SPM Instrument AB

I denna fallstudie använder ett chilenskt serviceföretag som arbetar med underhåll av komponenter till gruvmaskiner HD-teknologi för att mäta den mekaniska konditionen på lager och kugghjul i en drivenhet i en elektrisk lingrävmaskin.

Med hjälp av mätsystemet upptäcktes skador på ytterring och rullkroppar i ett helt nytt lager, se fallstudie. I samband med service av komponenter till elektriska lingrävare utför serviceföretaget vibrationsmätningar i enlighet med tillverkarens rekommendationer. Eftersom man vid flera tillfällen upptäckt att enbart dessa mätningar inte ger tillräckligt tillförlitliga resultat, började man också mäta med HD-teknologi. Som ett resultat uppnår serviceföretaget nu både bättre kvalitetskontroll av sitt servicearbete och mer exakta analysresultat vilket gynnar alla parter, inte minst när det gäller garantier.

Drivenheten till skopan är tekniskt komplex. Många lager och kugghjul i ett litet utrymme kan leda till överhörning under mätning. Det faktum att drivenheten har en reduktionsväxellåda innebär ytterligare en utmaning. HD-teknologi övervinner dessa faktorer och är därmed ett idealiskt komplement till de rekommenderade vibrationsmätningarna.


Kommentarer

Helmut Salsland
Inga problem när man vet hur Envelop teknik fungerar eller hur. Uppfunnen av SKF mitten 1960 för kvalitetskontroll i produktionslinjen. Störning var då truckar och andra oljud runt i produktionen med samma komplexitet.

Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
SPM Instrument AB

Box 504
645 25 STRÄNGNÄS
Besöksadress: Finningevägen 71
645 42 STRÄNGNÄS
Sverige
SPM Instrument AB

Tipsa en kollega

0.078