23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Hur skapar man bra stämning bland medarbetarna på fabriken?

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Att arbeta på fabrik kräver ofta långa dagar av stort fokus. Det går inte att ställa sig och svetsa någonting utan att verkligen vara 100 procent fokuserad på just den uppgiften.

Men kan man hjälpa sina anställda att orka igenom långa arbetspass och samtidigt skapa bra stämning på arbetsplatsen?

Att skapa en bra stämning på arbetsplatsen är A och O för att lyckas skapa bra produkter och kolleger som orkar jobba hela dagen. Att vara trevliga mot varandra är en självklarhet. Lika så att välkomna nya och hjälpa varandra när det behövs. Den typen av vett och etikett känner vi nog alla till. Men det finns fler sätt att skapa en bra arbetsmiljö på. Kaffe är en sådan sak.

De flesta av oss dricker många koppar kaffe varje dag. Kanske utan att ens reflektera över det, det går per automatik. Den första koppen kaffe på morgonen är lika naturlig som att man borstar tänderna. Så om kaffe är en så viktig del för många av oss, och vi tillbringar många timmar varje dag på arbetsplatsen, kan vi då skapa en härlig energi på fabriken genom att tillföra kaffe? Inte enbart, men det kan vara ett stort steg på vägen.

Underlätta arbetet med god energi på arbetsplatsen
En idé kan vara att köpa in en kaffemaskin i likhet med Senseo kaffemaskin. Detta just för att låta alla dricka det kaffe som just de föredrar. För med Senseos kaffemaskin kapslar så kan alla medarbetare få de kaffe som de vill dricka. Med de olika kapslarna kan man få både kaffe med mjölk, utan mjölk, cappucino, café latte eller bara vanligt svart kaffe. Och valmöjligheten blir faktiskt en lyx som skapar en trevlig arbetsplats.

Kanske tror man inte riktigt att det har så stor betydelse med små saker som kaffemaskiner. Men det är just dessa små saker som är med till att skapa en trevlig arbetsplats. En bra kaffemaskin med flera olika möjligheter signalerar att man bryr sig om sina medarbetare. Det signalerar också att det är viktigt att det finns utrymme för paus i arbetet. Och det vet vi ju alla att med pauser så arbetar man också bättre under arbetstiden.

Kaffe är självklart inte hela lösningen
Men om man vill skapa bra energi och glada medarbetare så är ju kaffe såklart enbart en parameter. Det krävs att man också arbetar på många andra nivåer på arbetsplatsen. Som stressnivån, har medarbetarna för mycket att göra och kan de kanske avlasta varandra? Det samma gäller stämningen mellan medarbetare, är alla trevliga mot varandra och bidrar till en bra arbetsmiljö? Att framkalla en bra arbetsplats ligger inte enbart på en person. Utan som med allt annat, är det ett lagarbete.

 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Tipsa en kollega

0.078