23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

AMADA lanserar ny kantpress med ATC lösning

| Medlemsnyhet | Företag Amada Scandinavia AB

Med över 300 ATC (Automatic Tool Change) kantpressar installerade i hela Europa och mer än 1000 globalt, tar AMADA företagets unika ATC-teknik till sitt mellansegment för första gången.

Tidigare endast tillgänglig på mera avancerade kantpressar som AMADA HG-ATC och dess föregångare HD-ATC, svarar den nya AMADA HRB-ATC mellanklassmodellen direkt på marknadens efterfrågan på en lösning av denna typ med original AMADA-verktyg.

AMADAs HRB-ATC har ATC i full storlek och erbjuder exakt samma antal verktygslängder som företagets avancerade HG-ATC-kantpress. Den nya maskinen levereras med ett paket AMADA-verktyg baserat på en bedömning av kundens tillverkningskrav. Viktigt är att HRB-ATC är helt kompatibel med AMADA AFH standardverktyg. Som ett resultat kan alla befintliga kunder som använder dessa verktyg ladda dem manuellt till den nya maskinen om så önskas.

En CNC-kantpress med ATC-kapacitet ger många fördelar för företag som vill öka den tid deras kantpress producerar. ATC kan minska ställtiderna med upp till 80% jämfört med att en operatör laddar verktyg manuellt, vilket är en klar fördel för underleverantörer eller företag som genomför flera verktygsförändringar per dag. Dessutom, medan ATC arbetar kan operatören samtidigt slutföra andra uppgifter, vilket ökar den totala effektiviteten.

Närvaron av ATC och dess snabba inställningspotential gör den nya kantpressen särskilt idealisk för de som bearbetar små  batchstorlekar. Tillverkare eller underleverantörer som betjänar marknader som kyl, köksutrustning, detaljhandel, möbler och konstruktion som exempel, kommer verkligen att gynnas.

Kundfördelar kommer också från knivrotering. AMADA ATC är den enda lösningen på marknaden som kan rotera öververktyg automatiskt. Som en ytterligare fördel, där operatören behöver använda specialverktyg eller längder som ATC inte kan ladda själv, är HRB-ATC utrustad med en hydraulisk låsning för både kniv och dyna för att påskynda det manuella stället av sådana verktyg.

Bland andra viktiga maskinfunktioner är automatisk bombering - kompensering för avböjningar i över- och underbalken när tryck appliceras - vilket kommer som standard för att öka precisionen.

Tillgängliga tillval för kunder inkluderar AMADA Bi-systemet för automatisk vinkelmätning. Denna lösning hjälper till att säkerställa eliminering av skrotdelar, en funktion som är särskilt användbar för företag som bearbetar små batchstorlekar eller dyra material.

Som tillval finns även den automatiska fotpedalen. När ett program har flera verktygsstationer längs presslängden behöver du inte längre flytta fotpedalen manuellt i sidled. Det är inte ovanligt att vissa kantpress operatörer flyttar sin fotpedal 100 gånger om dagen, vilket över ett år motsvarar mycket slöseri och försämrad ergonomi. AMADAs automatiska fotpedal innebär att positionering i sidled sker automatiskt, vilket ökar produktiviteten.

AMNC 3i med stor pekskärm och 3D-kontroll innehåller ett antal innovativa funktioner, inklusive det nya “Lite” -läget. I själva verket erbjuder Lite-läge förenkling av kontrollprogramvaran, vilket i sin tur gör styrningen snabbare och förenklar introduktionen av nyanställda.

Den nya HRB-ATC-kantpressen kommer att finnas tillgänglig för demonstration i AMADA-dotterbolag i hela Europa från juli 2021. Maskinen kommer initialt att finnas tillgänglig som en 100 ton / 3m-modell, med en 220 ton / 4m-modell planerad att släppas senare under året

Medlemsnyhet

Företag
Amada Scandinavia AB

Borgens Gata 16-18
441 39 ALINGSÅS
Sverige
Amada Scandinavia AB

Tipsa en kollega

0.078