23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Beräkna hur mycket CO2 du kan spara på avloppsvattnet

| Medlemsnyhet | Företag Envotherm A/S

Är du intresserad av att se hur mycket CO2 du kan spara genom att behandla ditt industriella avloppsvatten själv? Med Envotherms nya CO2-kalkylator kan du beräkna vilka besparingar du kan uppnå genom att byta till en Envotherm-lösning.

I samarbete med Frecon A/S, inom ramen för projektet restartNU, har Envotherm utvecklat en CO2-kalkylator för att beräkna CO2-besparingar för våra kunder. Vi har nu valt att göra denna kalkylator tillgänglig så att alla intresserade själva kan beräkna hur mycket CO2 de kan spara för miljön om de väljer en Envotherm-lösning.
Beroende på hur ditt avloppsvatten behandlas idag kan du minska CO2-utsläppen med mer än 90 %. 

Envotherms patenterade E-MVR-teknik är både den mest effektiva och den mest energieffektiva tekniken. Samtidigt minskar tekniken dina kostnader för rening av industriellt avloppsvatten med 35-50 % från dag 1, utan att du behöver investera!

E-MVR separerar effektivt ditt avloppsvatten i två fraktioner baserat på atmosfäriskt tryck: ett koncentrat (vanligtvis 1-5 %) och ett destillat (vanligtvis 95-99 %).
Vi är de enda på marknaden som ger dig en garanti för renheten hos ditt destillat. Det innebär att du kan vara säker på att processvattnet kan återanvändas i din produktion, vilket sparar pengar på både avfallshantering och vattenförbrukning.
Garantin innebär också att de som inte vill återanvända sitt processvatten garanteras att vattnet kan släppas ut i det allmänna avloppet.

Om du är orolig för driftskostnaderna för en sådan anläggning behöver du inte oroa dig! Envotherm har den lägsta energiförbrukningen på marknaden, ända ner till 20 kWh per m3, vilket du naturligtvis också får en garanti på.

Förväntar du dig prisökningar för rening av avloppsvatten?
Med Envotherm känner du till kostnaderna under hela prenumerationsperioden, antingen 3 eller 5 år.
Med vår abonnemangslösning slipper du överraskningar och betalar bara för det avloppsvatten du behandlar, samtidigt som service, reservdelar, support och digital övervakning dygnet runt via IoT ingår i avtalet. Samtidigt ger vi dig en garanti för den årliga kapaciteten, så att du kan vara säker på kontinuerlig drift.

 

Detta behöver vi veta detta för att beräkna dina CO2-besparingar:

  • Hur mycket industriellt avloppsvatten har ni årligen?
  • Hur stor andel av ditt industriella avloppsvatten utgörs av vatten? (hur mycket torrsubstans som finns i ditt avloppsvatten)
  • Hur långt är det till närmaste reningsverk?
  • Har du en befintlig lösning för behandling av industriellt avloppsvatten?
  • Hur mycket avloppsvatten återvinner du med din befintliga lösning?

 

Du kan ladda ner vår CO2-kalkylator på vår webbplats

 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Envotherm A/S

Lysbjergvej 12
6500 Vojens
Danmark
Envotherm A/S

Bilder och video

serier från avloppsreningsverkSmå reningsverk

Tipsa en kollega

0.078