23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Industrilås tar emot mångfaldhetspris

| Medlemsnyhet | Företag Industrilås i Nässjö AB

Nässjö Näringsliv och Nässjö kommun har tillsammans instiftat ett Mångfaldhetspris som ska tilldelas lokala verksamheter som arbetar med mångfaldhetsfrågor. Det första priset tilldelades Industrilås AB, 21/5-21.

”Att erbjuda jobb till personer med funktionsvariationer är bland det bästa vi gjort”.
Fredrik Mölzer, koncernchef för Industrilås

—Vi har samarbetat med Industrilås under många år och deras engagemang för dessa personer är enormt. På Industrilås har vi en grupp på 10 personer som med handledarstöd arbetar måndag – fredag, vilket är ganska ovanligt. Oftast brukar vi stå för lokalen, men genom att arbeta i företagets egen produktion får gruppen känna sig inkluderade, säger Agneta Hylander, enhetschef för daglig verksamhet i Nässjö.

Nässjö kommun erbjuder daglig verksamhet för personer som behöver extra stöd och därmed inte kan söka sig till den vanliga arbetsmarknaden. Att ha ett arbete att gå till och få vara delaktig i samhället är viktigt för alla, oavsett omständigheterna.

—Vi vill vara en del av att skapa en meningsfull vardag för dessa personer och är väldigt tacksamma att vi faktiskt får det. Men vi får inte heller glömma bort att gruppen utför riktigt produktionsarbete som gör Industrilås starkare. De spelar en viktig roll för verksamheten och vi är väldigt glada över deras insats, säger Fredrik Mölzer, koncernchef för Industrilås.

Gruppen har i uppgift att sortera, paketera och montera produkter som Industrilås tillverkar. Flera av personerna har arbetat på Industrilås i många år och några har till och med varit med sen samarbetet startade 1977.

— Vi är jätteglada över att man trivs så pass bra hos oss och med sina arbetsuppgifter att man väljer att stanna i många år. Jag minns en gång för flera år sedan när jag besökte kontoret när vi hade semesterstängt. Då stod det två personer från gruppen som kände på dörren för att se om det möjligen gick att komma in och jobba. Det kommer jag aldrig glömma, säger Fredrik Mölzer.

 

Ytterligare information
Claes Johansson, VD Nässjö Näringsliv: claes@nnab.se, 0380–47471
Stefan Karlsson, VD Industrilås: stefan.karlsson@industrilas.com, 0703 54 82 00


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Industrilås i Nässjö AB

Box 214
571 23 Nässjö
Sverige
Industrilås i Nässjö AB

Tipsa en kollega

0.048