23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Tillsammans skapar vi ett lönsamt flöde

| Medlemsnyhet | Företag Axelent AB

På det småländska höglandet, närmare bestämt i Eksjö, ligger Björkö Mekaniska AB eller BMA som det numera kallas. Det är ett av de två företagen som ingår i firman, det andra ligger 20 minuter bort i Björköby, därav namnet.

Vi träffade Daniel Lagander, VD, samt Conny Karlsson, Produktionstekniker, på bolaget för att kika på deras automationsanläggning samt att få veta mer om hur våra säkerhetsprodukter har hjälpt dem att få ett flöde som fungerar för deras verksamhet.

Här erbjuder BMA avancerad bearbetning i CNC-maskiner av metall och plast där deras specialitet är bearbetning av aluminium samt TEM-Gradning. 
   – TEM-Gradningen är något vi är unika på och särskilt när det gäller just legobearbetningen av produkter. Våra kunder kommer hit med sin produkt, vi lägger vår expertishand på den, och sedan kommer kunden och hämtar tillbaka den. Smidigt och enkelt för kunden, berättar Daniel Lagander, VD för BMA. 
    – Vi har en bred anläggning med ett flertal automationsceller där vår personal samverkar med robot för att tillsammans skapa ett lönsamt flöde och en kvalitet och precision som våra kunder kräver. Mycket av det vi gör är för Automotive-branschen och några av våra kunder är SAAB, Volvo Cars, Hydro, ProfilGruppen samt Ljunghäll.

Axelents säkerhetsprodukter förhöjde arbetsmiljön eftersom flertalet av de produkter som bearbetas kräver extra handpåläggning och kontroll som inte en robot kan utföra. 
   - Det är därför viktigt för oss att ha en fungerade arbetsmiljö som skyddar vår personal, säger Daniel.
   - Där har Axelents produkter, i detta fall deras maskinskydd X-Guard, varit till stor hjälp. Maskinskyddet tillsammans med X-It låset och brytare skapar en bra miljö för våra anställda att vistas i och det är viktigt att de känner sig trygga när de kommer till sitt jobb, fyller Conny Karlsson, Produktionstekniker, i.
   – Det är också otroligt viktigt att vi minimerar produktionsstoppen till så få som möjligt. Eftersom vi har ca 10 automatiserade celler med robotar i så är det viktigt att flödet fungerar. Vi har leveranser som kräver att maskinerna går dygnet runt, därför behöver man ha system som man kan lita på och eftersom vi varit en partner till Axelent i över 20 år så känns det tryggt att vända sig till dom, säger Daniel.

När det är dags för ombyggnation av cellerna eller det ska till nya maskiner så ritar Conny upp hela projektet i ett cadprogram. 
   – Jag hämtar då Axelents 3D-filer från deras webbsida och importerar in dem i min DWG-fil tillsammans med robotcellen. Det ger mig inblick i hur slutresultatet å kan det få förödande konsekvenser. Vi kommer att bli och jag kan då enkelt se om det behövs göras några justeringar, säger Conny. 
Vi är väldigt nöjda med vårt samarbete med Axelent, självklart finns det alltid saker man kan förbättra och finjus-tera, men med vårt samarbete kommer vi fortsätta att utvecklas tillsammans, säger Daniel.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Axelent AB

Kävsjövägen 17
335 04 Hillerstorp
Sverige
Axelent AB

Tipsa en kollega

0.063