23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

En skola i harmoni med omgivningen

| Medlemsnyhet | Företag RMIG Sweden AB

När arkitekterna ritade och byggde en gymnasieskola i Clervaux i norra Luxemburg valde de en fasad och solskyddslösning som sticker ut

Med hjälp av RMIG ImagePerf, replikerades ett foto av en vårskog på perforerade metallplåtar som får skolans arkitektur att harmoniskt passa in med den omgivande skogen.

Gymnasiet i Clervaux är officiellt känt som L’École Internationale Edward Steichen och är en statlig skola med plats för 650 elever. Skolan ligger i norra Luxemburg och har till uppgift att tillhandahålla gemensam utbildning och undervisning för elever med olika bakgrund, och att erbjuda elever i det nationella luxemburgska skolsystemet en europeisk – flerspråkig och mångkulturell – utbildning.

Tanken på att utveckla en internationell, europaorienterad undervisningsmiljö i en provinsstad med endast 5300 invånare var ambitiös redan från början. Detsamma gällde tanken att skapa modern arkitektur som inte bara skulle utgöra en flexibel och funktionell ram för undervisningen, utan som i sig själv också skulle sticka ut som ett bra exempel på modern, europeisk arkitektur.

Uppdraget tilldelades Jonas Architectes Associés, en luxemburgsk designstudio grundad 1976, med huvudkontor i Ettelbruck, söder om Clervaux. Arkitekterna tog inte bara fram en plan för huvudbyggnaderna och en idrottsanläggning, utan också ett förslag på dekorativa fasader och solskydd som skulle kunna ge gymnasiet en unik profil. Det var här som RMIG i Tyskland kom in i bilden.

RMIG ImagePerf återskapar ett fantastiskt foto
Efter att ha upptäckt RMIG och deras breda utbud av produkter och lösningar på internet kunde arkitekterna från Jonas Architectes Associés bygga vidare på sina idéer för skolbyggnadens fasad genom att använda RMIG ImagePerf för projektet. RMIG ImagePerf är en del av RMIG City Emotion-konceptet och presenterar eleganta och innovativa lösningar på arkitektoniska designutmaningar. RMIG ImagePerf omvandlar perforerad metall till en ”projektionsskärm” för konst, fotografier, illustrationer och grafisk design.

Eftersom skolan mer eller mindre omges av skog åt alla håll, valde man ett vackert foto av en vårskog från en nationalpark i Ardennerna som mall för fasadbilden, som därmed harmoniserar med den naturliga terrängen. Med hjälp av perforering i olika hålstorlekar överfördes den vackra bilden av skogen till metallplåtar.

Effektiv och ändamålsenlig installation
RMIG-teamet fanns till hands för att ge råd om alla aspekter av projektet, från materialval via visualisering till tillverkningen av den slutliga produkten. De perforerade metallplåtarna tillverkades av EN 5005-aluminium och anodiserades för maximal hållbarhet.

För projekt som omfattar installation av ett stort antal perforerade produkter krävs expertis och erfarenhet. Förutom tillverkning, anodisering och bildperforering ansvarade RMIG också för bockning och numrering av de 470 perforerade metallplåtarna för att göra dem redo för leverans. Denna process sparar tid, underlättar installationen och säkerställer att alla paneler placeras på exakt rätt plats.

En hållbar och estetisk lösning
Byggnaden färdigställdes som planerat och idag smälter den in väl i naturlandskapet. Den är uppdelad i fyra flyglar, som är grupperade i en ring runt en nästintill helt stängd innergård.

Den södra delen rymmer gemensamma faciliteter, såsom en restaurang, multifunktionella rum, entré för eleverna, administration och lärarkontor. Klassrumsflygeln ligger i öster och i väster finns de tekniska klassrummen med olika verkstäder. Idrottsanläggningen i norr rymmer slutligen en tredelad idrottshall och en offentlig pool.

Fotografiet är avbildat i sin helhet på fasaden till den stora idrottsanläggningen. Det återges delvis på den perforerade fasaden på resten av byggnaden, där panelerna även fungerar som en hållbar form av solskydd som minskar behovet av dyr kylning på insidan. Tack vare valet av anodiserat aluminium är underhållsbehovet minimalt, eftersom fasaden bara behöver rengöras med några års mellanrum.

Faktaruta

  • Råmaterial: Aluminium EN 5005
  • Mönster: RMIG ImagePerf
  • Tjocklek: 3,0 mm
  • Ytbehandling: Anodisering
  • Förädling: Bockning
  • Perforerad yta: 1000 m2
  • Arkitekt: Jonas Architectes Associés, Luxemburg

Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
RMIG Sweden AB

Västerängsvägen 1
542 22 Mariestad
Sverige
RMIG Sweden AB

Bilder och video

Fotografiet är avbildat i sin helhet på fasaden till den stora idrottsanläggningenRMIG-teamet fanns till hands för att ge råd om alla aspekter av projektet, från materialval via visualisering till tillverkningen av den slutliga produkten. Eftersom skolan mer eller mindre omges av skog åt alla håll, valde man ett vackert foto av en vårskog från en nationalpark i Ardennerna som mall för fasadbilden, som därmed harmoniserar med den naturliga terrängenMed hjälp av RMIG ImagePerf, replikerades ett foto av en vårskog på perforerade metallplåtar som får skolans arkitektur att harmoniskt passa in med den omgivande skogenEfter att ha upptäckt RMIG och deras breda utbud av produkter och lösningar på internet kunde arkitekterna från Jonas Architectes Associés bygga vidare på sina idéer för skolbyggnadens fasad genom att använda RMIG ImagePerf för projektetNär arkitekterna ritade och byggde en gymnasieskola i Clervaux i norra Luxemburg valde de en fasad och solskyddslösning som sticker utMed RMIG City Emotion kan arkitekter förverkliga sina visioner och stadsplaneringskoncept och omvandla dem till verkliga lösningar för byggnader och interiörer genom att använda perforerade metall- och sträckmetallprodukter för olika tillämpningarKlassrumsflygeln ligger i öster och i väster finns de tekniska klassrummen med olika verkstäderFör projekt som omfattar installation av ett stort antal perforerade produkter krävs expertis och erfarenhet. Förutom tillverkning, anodisering och bildperforering ansvarade RMIG också för bockning och numrering av de 470 perforerade metallplåtarna för att göra dem redo för leveransMed hjälp av perforering i olika hålstorlekar överfördes den vackra bilden av skogen till metallplåtarDe perforerade metallplåtarna tillverkades av EN 5005-aluminium och anodiserades för maximal hållbarhet

Tipsa en kollega

0.11