23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

ZeroPoint – automatisk palettväxling för maskinbetjäning

| Medlemsnyhet | Företag ABB Robotics

ABB erbjuder ZeroPoint, som en del i FlexLoader-familjen där den kombineras med befintliga funktionspaket och standardceller. Denna option möjliggör produktion under längre perioder utan att operatören behöver närvara för byte av order.

Ett modernt produktionsverktyg för ett högt maskinutnyttjande vid små eller varierande batchstorlekar
ABB:s FlexLoader-koncept växer med optioner som kan stärka din konkurrenskraft ytterligare. Via ABB:s långa erfarenhet inom standardiserad automation för maskinbetjäning har vi sedan länge identifierat lönsamheten i att låta en robot betjäna en maskin för att öka nyttjandegraden och ser potentialen i att öka automationsgraden ytterligare.

Den växande trenden att automatisera mindre serier och enstycksserier ställer nya krav. Automationslösningen behöver tillhandahålla en större flexibilitet och reducera stilleståndstiden mellan order. Ett maskinställ är en välkänd källa för tappad produktivitet, men genom att låta roboten byta palett med skruvstycke och fixtur i maskinen mellan artikelbyte, undviks oönskade stillestånd där man i vanliga fall förlitar sig på operatörens tillgänglighet.
ABB erbjuder ZeroPoint, som en del i FlexLoader-familjen där den kombineras med befintliga funktionspaket och standardceller. Denna option möjliggör produktion under längre perioder utan att operatören behöver närvara för byte av order.

ZeroPoint är ett verktyg för en modern produktion. Systemet frigör tid för operatören som till exempel bättre kan planera sitt arbete via ett intuitivt HMI, samt genererar en bättre arbetsmiljö då omfixturering av paletter sker utanför maskinen på en dedikerad arbetsyta.
Operatören arbetar med att kölägga de order som ska köras under dagen via det användarvänliga och intuitiva HMI:t som förenklar styrningen av cellen genom att koppla ihop alla nödvändiga parameter för korrekt orderhantering och processflöde i cellen.

Det manuella arbetet med att förberedda paletter och gripdon för kommande order kan ske när tid finns för operatören. Robotcellen utrustats med ett modulärt system som tillhandahåller lagerplatser för tomma och köade palettsystem och automatisk gripdonsväxling för att hantera en bred produktflora.

Läs mer här:
https://new.abb.com/products/robotics/sv/losningar-for-tillverkningsindustrin/robotlosningar-for-betjaning-av-verktygsmaskiner/zeropoint

Medlemsnyhet

Företag
ABB Robotics

Terminalvägen 78, Bgn 332
721 68 Västerås
Sverige
ABB Robotics

Bilder och video

Tipsa en kollega

0.109