23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Atlas Copcos nya OSC för rening av kompressorkondensat

Atlas Copcos kondensatavskiljare OSC 12-2500 skyddar miljön genom att på ett mycket effektivt sätt filtrera bort oljan från kompressorkondensatet. Den uppfyller de strängaste reglerna för vattenrening samtidigt som den är enkel och snabb att serva.

I anläggningar med oljesmorda kompressorer är kondensatbehandling inte bara ett måste, i de flesta länder är det förenat med böter att inte göra det. En kondensatavskiljare av typen OSC filtrerar bort oljan från kompressorkondensatet och förhindrar därmed att den kommer ut i avloppssystemet. Av olika anledningar kan det vara så att kondensatbehandlingen fungerar dåligt och att användarvänligheten är låg. Atlas Copcos nya OSC löser dessa problem med en oöverträffad filtrering och ett enkelt handhavande.

Tack vara den geniala flerstegsfiltreringen med polypropen och aktivt kol tar Atlas Copcos OSC bort flertalet oljetyper. För starkare emulsioner kan en organisk lera användas i det andra filtreringssteget istället för aktivt kol. Den här kombinationen gör det möjligt för OSC att rena avloppsvattnet till så låga nivåer som 5 ppm vid utloppet, något som säkerställer att även de strängaste miljöreglerna avseende olja efterlevs.

Atlas Copcos OSC har utbytbara filterpåsar och patroner, vilket gör att processen för oljeavskiljning blir betydligt enklare och mindre kladdig. Med ett serviceintervall på 4000 timmar blir underhållet mindre frekvent.

För att säkerställa optimal prestanda levereras OSC med ett testutlopp som kan användas för att verifiera filtreringskvaliteten. Den kommer även med en serviceindikator som varnar för mättnad hos polypropylenfiltret och en överflödesindikator som övervakar att vattnet passerar som det ska.

”Många kunder är inte medvetna om att det finns stora skillnader mellan olika typer av olje-/vattenavskiljare. Vilken modell som väljs har stor betydelse för renheten och underhållet. Vår nya OSC har exempelvis ett mycket långt underhållsintervall och underhållet är enkelt att utföra. Den uppfyller de mest krävande kraven på rent vatten och dess utbytbara påsar och patroner gör även underhållet mindre kladdigt. För alla som någonsin servat en olje-/vattenavskiljare är detta goda nyheter, säger Johan Köhler, Business Line Manager för Industrial Air

I OSC-serien ingår olika typer och modeller av olje-/vattenavskiljare, allt för att ge kunderna maximal flexibilitet. De två minsta modellerna (OSC 12-15) är för engångsbruk, medan övriga modeller kan servas. OSC 12-625 är tvåstegsenheter medan OSC 1250-2500 är trestegsenheter. OSC 2500 använder en flödesdelare för att fördela flödet jämnt mellan två enheter.

Atlas Copco Compressor AB
Sickla Industriväg 19
105 23 Stockholm
Nacka kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561552794

Tipsa en kollega

0.08