23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Minska ditt e-avfall för en renare planet

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

När det kommer till teknologi vill vi alltid ha det senaste

Kvaliteten och prestationerna förbättras blixtsnabbt mellan en modell och en annan, och förbättringarna är enorma - man undrar egentligen hur man kunnat klarat sig utan den senaste gadgeten så här länge! Eller…? Andas djupt och tänk efter, har ditt liv verkligen förändrats till det bättre tack vare den senaste mobilen eller surfplattan?

Mer återbruk innebär mindre sopor
I dagens läge försöker vi bromsa slit och släng-attityden vi haft sedan 80-talet genom att återvinna gamla möbler genom att måla om dem och byta handtag, eller shoppa kläder på second hand istället för på Lindex. Allt för att sedan kunna byta mobil en gång per år med “gott samvete”.

Det vi inte ska glömma är att det elektroniska avfallet är den sortens avfall som ökar mest i världen, det tar extremt lång tid att bryta ner och det förgiftar både planeten och oss själva. Elektroniska produkter innehåller bland annat bly, kvicksilver och kadmium, och de hamnar ofta på soptippar i tredje världen där barn ofta är de som är ansvariga för att montera ner dem och därmed är de som är mest utsatta för denna typ av utsläpp.

Det vi borde göra är att rannsaka oss själva lite innan vi köper den senaste prylen - behöver vi den verkligen? Kan det inte vara ett alternativ att reparera eller uppgradera den nuvarande mobilen, laptopen eller datorn? Om vi väljer att utöka livslängden på all vår elektronik kommer inte bara planeten att må bättre, detsamma gäller för vår ekonomi. Det har blivit alltmer vanligt att köpa en bättre begagnad bil just för alla pengar man sparar på en helt likvärdig produkt, nu behöver vi bara ta det tänket vidare till vår elektroniska arsenal.

Du kanske tror att en dator inte kan göra jobbet när den är några år gammal, men där tar du helt fel. Om ingenting går sönder uträttar datorn fortfarande samma felfria prestation som när den var ny. Det kan vara läge att utöka minnet eller byta batteriet, absolut, men det är allt som behövs.

Lösningen är enkel
Nästa gång du känner att du behöver ny elektronik bör du först kolla in https://www.bluecity.se/, det är ett företag som köper upp begagnad elektronik som de sedan testar och reparerar vid behov, rengör grundligt och raderar all personlig data för att sedan du ska kunna köpa en produkt i nyskick till en bråkdel av priset den kostar i en vanlig butik men med samma trygghet och garanti - enklare än såhär blir det inte. Här kan du hitta all typ av elektronik, från mobiler och surfplattor till TV-apparater, datorer och smartklockor. När du upptäcker hur billigt och praktiskt det är kommer du även att märka hur lätt det faktiskt är att ta hand om vår planet utan att behöva göra stora uppoffringar.

 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Tipsa en kollega

0.047