23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

fischer Group väljer AP&T:s lösning för varmformning

| Medlemsnyhet | Företag AP&T

Globalt verksamma tillverkaren av metallkomponenter, fischer Group, har valt AP&T:s lösning för varmformning av delar i höghållfast aluminium.

Den prisbelönta teknologin gör det möjligt att producera komplext utformade komponenter av olika aluminiumlegeringar (6000 och 7000) på ett mycket rationellt och kostnadseffektivt sätt.

Genom att ersätta konventionell stålplåt med höghållfast aluminium kan komponentvikten sänkas med upp till 40 procent med bibehållen styrka. Därmed skapas också nya förutsättningar att öka användningen av den här typen av material i till exempel bilar, flygplan och andra applikationer för att minska energiförbrukning och öka säkerhet.

– Vi har valt AP&T som partner för den här innovationen eftersom de både har lång erfarenhet av teknologin och är ledande experter inom automation och pressar. Dessutom är vi väldigt positiva till deras modulsystem som gör det möjligt för oss att anpassa produktionen när behovet av kapacitet ökar. Slutligen är den servohydrauliska pressen ett viktigt steg för att nå en energieffektiv produktion och optimera klimatavtrycket, säger Hans-Peter Fischer, vd på fischer Group. 

En komplett, helautomatisk produktionslinje från AP&T för varmformning av höghållfast aluminium är planerad att tas i kommersiell drift vid fischer Groups anläggning i Achern i södra Tyskland i sommar.

I utrustningen ingår bland annat AP&T:s servohydrauliska press, som ger möjlighet att styra formningen med mycket hög precision genom hela presscykeln. Den servohydrauliska pressen är också betydligt energieffektivare än konventionella hydraulpressar.

– Till en början kommer linjen att användas för mindre och medelstora tillverkningsvolymer, men tack vare flexibiliteten i vårt modulbaserade system av standardkomponenter finns alla möjligheter att bygga ut linjen och skala upp produktionen i takt med efterfrågan, säger Christian Koroschetz, Chief Sales Officer på AP&T.  

*AP&T:s lösning för varmformning av höghållfast aluminium har belönats med flera prestigefyllda utmärkelser som Altair Enlighten Award och SIQ Quality Innovation Award.

Fakta – detta ingår i produktionslinjen

  • Ämnesmatare.
  • Kontroll- och markeringsstation.
  • Höghastighetskonvektionsugn i flerfacksutförande (MLF) för noggrann och snabb uppvärmning.
  • Ugnsmatare.
  • Vattenkylda formverktyg.
  • Servohydraulisk press med integrerat smörjsystem för verktyg.
  • Automation för utplockning av färdig detalj och laddning av nytt ämne i press. 
  • Ugnar för åldringshärdning. 

Läs mer om AP&T:s lösning för varmformning av höghållfast aluminium
https://www.aptgroup.com/solutions/automotive/forming-high-strength-aluminum

Läs mer om AP&T: servohydrauliska press
https://www.aptgroup.com/solutions/lines-products/hydraulic-presses/apt-servohydraulic%C2%AE-press

Läs mer om Fischer Groups produkter av varmformad höghållfast aluminium
https://www.fischer-group.com/en/products/aluminum-hot-forming

Medlemsnyhet

Företag
AP&T

Box 32
Rönnåsgatan 3A
523 21 Ulricehamn
Sverige
AP&T

Tipsa en kollega

0.079