23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Padelkläder – nyttiga tips

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Att välja rätt modell och varumärke inför din padeltennismatch är ett måste. Här kommer några nyttiga tips inför ditt slutgiltiga val.

-           Välj helst ett varumärke som utmärker sig med högkvalitativa klädesplagg. Humbleton kan vara ett intressant val men skulle deras kollektion inte falla dig i smaken, var lugn. Det finns massor med andra alternativ.

-          Sporten kräver stor rörelsefrihet vilket sätter specifika krav på kläderna. De ska tillåta dig att röra dig fritt samtidigt som du känner dig bekväm.

-          Rätt outfit ger dig bra prestanda. Tvivlar du på vad som skulle passa dig, fråga om råd innan inköp. Tiden du investerar i en förundersökning lönar sig i längden.

 
Klänning för damerna, shorts för herrarna
 

Ja, rubriker säger allt. När det kommer till padelkläder finns det några inbitna trender och det är att damerna oftast väljer en kort klänning medans herrarna spelar i shorts. Plaggen tillåter dig att röra dig snabbt samtidigt som de skapar en välbehövlig elegans. Padeltennismatcher likt klassisk tennis utmärker sig just med den egenskapen - elegans.

Förutom shorts väljer herrarna snygga, välsittande kortärmade skjortor eller pikétröjor. Damerna som inte satsar på en klänning spelar oftast i linne och en kort kjol.

Färgerna är väldigt viktiga. I nuläget är det populärt att spela i neutrala sådana. Vita eller ljusa övre delar kombineras med mörkare underdelar. Sällan ser du färgglada kollektioner men detta kan givetvis ändras inför nästa säsong.

 
Några måsten för padelkläder
 

Det finns några grundläggande egenskaper som padelkläder måste ha för att kunna klassas som bra plagg. Här kommer några av dem.

-          Mjukt tyg: en hög grad av bekvämlighet är ett måste för dig som spelar padelmatcher. Därför är tyget något som är av stor vikt.  

-          Hög absorberingsförmåga: padelkläderna ska kunna torka snabbt utan att de klibbar. Sporten är högintensiv vilket leder till att spelarna oftast svettas mycket.

-          Flexibilitet: snabba tag och ett brett sträckningsområde karakteriserar sporten vilket i sin tur leder till kläderna måste ha en hög elasticitet för att spelarna ska kunna prestera sitt bästa.

-          Hög kvalitet – investera i dyrare men hållbar utrustning. Att köpa en outfit av högsta kvalité lönar sig i längden. Dina träningskläder ska tåla många tvättar utan att förlora sin fina form eller färg.

Matcha gärna plaggen så att du lätt kan byta ut någon del utan att det blir obalans. Satsa på färger som passar med varandra och är klassiskt snygga.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Tipsa en kollega

0.059