23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Så lyckades AFRY & Bürkert med gemensamma webbinarier

| Medlemsnyhet | Företag Bürkert Sweden

När tekniska mässor ställs in och kontoren har besöksförbud gäller det att tänka nytt för att säkerställa inspiration och lärande. Genom gemensamma webbinarier för personal i fem länder hittade AFRY och Bürkert ett bra koncept.

– Vi är en oberoende aktör som inte har några egna produkter, så för oss gäller det att ligga i framkant och vara uppdaterade kring den senaste tekniken på marknaden. Det är en av våra viktigaste konkurrensfördelar. Genom leverantörsledda webbinarier hittade vi snabbt ett sätt att täcka behovet av informationsinhämtning hos våra medarbetare och samtidigt göra det enkelt att delta, säger Stefan Eldh, teknisk chef Food & Pharma på AFRY

 

En bredare publik
Webbinarserien har varit mycket uppskattad och samlat upp till 30 deltagare per tillfälle. Både nyanställda och seniorer har deltagit och Stefan ser en trend i bättre uppslutning tack vare de digitala sammankomsterna.

– I vanliga fall hade vi tagit emot ett leverantörsbesök på ett av våra kontor och då varit begränsade i vilka som vi kunnat bjuda in och vilka som fysiskt kunnat delta. Men genom att köra digitalt och ha en månads framförhållning, har vi gjort det enkelt att planera sin tid och kunna delta i mötet. Därför har vi fått en bättre uppslutning, säger Stefan och fortsätter.

– Vi har också fått tillgång till en bredare och djupare kunskap hos våra partners. Bürkert som presentatör har kunnat bjuda in experter från sin globala organisation, personer som annars inte hade rest till Sverige för en träff på vårt kontor.

 

Ett effektivt koncept
Innehållet i sessionerna har AFRY tagit fram tillsammans med Bürkert. Man har fokuserat på komponenter såväl som applikationer och kryddat det med användbara onlineverktyg så som eShop och 3D-ritningar. Det har gett en introduktion till Bürkert som partner och även kort om systemlösningar så som ”Tank Blanketing” och analyssystem för vatten.

– Vi har fått bra genomgångar där vi blandat sådant som jag vet att vi behöver med det som Bürkert ser att vi borde ha användning för. Ofta tror man att man känner till hela biten av ett företag, men så är det inte. Det har varit nyttigt och lärorikt och det är många gånger man tänkt ”aha”. Det gör också att vår kund får en bättre produkt i slutändan.

En session av det här slaget blir lätt fullspäckad med information, men Stefan Eldh upplever att den digitala formen gör det enklare att ta till sig informationen, jämfört med en vanlig träff i konferensrummet.

– Vi sitter fokuserat och lyssnar och kan när det tillför något öppna ett eget fönster och exempelvis lära oss navigera på Bürkerts hemsida. Det blir som en interaktiv utbildning och det hade inte skett i ett konferensrum, säger Stefan och fortsätter:

– För den som inte kan vara med, eller påbörjat sin anställning efter webbinarierna, har vi samlat allt material, både inspelat och presentationer, så att man både kan gå tillbaka i materialet eller uppdatera sig kring det man inte varit med på.

 

”Vi har fått en annan vi-känsla också”
Med fem länder och flera kontor är det inte helt lätt att samlas och få till den effekt man önskar. Att träffas med ljud och bild beskriver Stefan som positivt, både vad gäller egna medarbetare och tillsammans med leverantör.

– Du får en helt annan genomslagskraft och känsla i ett webbinarium, jämfört med ett telefonsamtal och det gör det lättare att ta kontakt med personen i efterhand. Det har vi märkt varit positivt, både vad gäller våra egna medarbetare, men också i kontakt med leverantör. Vi arbetar sömlöst mellan länderna så de här sessionerna har gett oss en bättre känsla för varandra. En ny vi-känsla, säger Stefan och avslutar:

– Jag är förvånad över att fler inte gör den här typen av upplägg. Det finns många fördelar och vi kommer att fortsätta med webbinarier även efter pandemin.

 

Vill du också arrangera webbinarium där Bürkert medverkar som presentatör? Ta en första kontakt här.

Medlemsnyhet

Företag
Bürkert Sweden

Kattsundsgatan 27
211 26 Malmö
Sverige
Bürkert Sweden

Tipsa en kollega

0.11