23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Framtidssatsning med presshärdningslinjer från AP&T

| Medlemsnyhet | Företag AP&T

Wanhua Machinery i Wuxi utanför Shanghai är en stigande stjärna på den kinesiska marknaden för presshärdade delar.

Familjeföretaget som grundades år 2000 har idag cirka 240 medarbetare och är sedan länge en etablerad leverantör av kallpressade delar till flera världsledande biltillverkare med verksamhet i Kina, till exempel Volkswagen.

Häromåret beslöt man att vidga sin affär och satsa kraftfullt på den senaste presshärdningstekniken. Bakom investeringen ligger en ökande kundefterfrågan på lättare och starkare delar som kan bidra till att sänka bilarnas vikt och därmed energiförbrukning och emissioner. Resultatet är två nya produktionsanläggningar i Wuxi, varav en är helt inriktad på tillverkning av presshärdade strukturdelar.

Två presshärdningslinjer från AP&T
Men vem skulle få förtroendet att leverera utrustningen? I juni 2018 tog Wanhua kontakt med AP&T som funnits på plats i Kina i över tio år, och som har ett mycket gott anseende som leverantör av presshärdningslinjer. De inledande diskussionerna landade snart i beställningar på, inte en utan två, nyckelfärdiga presshärdningslinjer. Den första av de båda linjerna togs i drift i den nya fabriken i Wuxi i oktober 2019, den andra knappt ett år senare. Installationerna har helt och hållet ombesörjts av AP&T:s lokala organisation.

– AP&T:s väl beprövade teknik och goda rykte i Kina var avgörande för valet av samarbetspartner, säger Wen Ren, General Manager på Wanhua Machinery. 

Utrustade för att möta kvalitetsstandarden CQI-9
Båda presshärdningslinjerna är baserade på AP&T:s modulsystem av väl beprövade, standardkomponenter. Förutom pressar och automationsutrustning, ingår också verkstygsbytessystem och verktyg. För att möta fordonstillverkarnas kvalitetsstandard CQI-9, har linjerna dessutom avancerade mätnings- och analysverktyg i form av kameror och pyrometrar. Övervakning, styrning och diagnos sköts via ett fristående system som levererar data till den övergripande processdataloggen i linjestyrningen. Varje linje har en produktionskapacitet på ca 1,2 miljoner slag per år.

– Efter ett år med den första linjen i produktion kan vi konstatera att allt har fungerat väldigt väl, både när det gäller drift och samarbetet med AP&T:s lokala team, som är tillmötesgående på alla sätt. Det är en stor trygghet att ha all kompetens på nära håll. Att linjerna är levererade av AP&T i Sverige, som är tekniskt världsledande på området, är ett starkt argument i vår dialog med nya potentiella kunder, som förhoppningsvis leder till nya affärer, säger Qiu Qingpeng, Vice General Manager på Wanhua Machinery.

Positiv framtid för presshärdning
Trots coronapandemins påverkan på utsikterna för den globala ekonomin, ser Wanhua positivt på framtiden. Man bedömer att det finns en fortsatt stor potential för presshärdade delar bland biltillverkarna i Kina. Företaget är vana att agera flexibelt och kan snabbt anpassa produktionen till efterfrågan. Och när den kommer igång på allvar är man också beredda att investera i ökad produktionskapacitet och fler presshärdningslinjer från AP&T.

AP&T vill växa i Kina
AP&T har varit etablerade i Kina sedan 2009 med försäljning, projektledning, service, reservdelsförsörjning och andra eftermarknadstjänster. I företagets strategi för tillväxt på den kinesiska marknaden ingår förutom att förstärka AP&T:s marknadsledande position inom presshärdning också en ökad satsning på eftermarknadstjänster och automationslösningar.

Medlemsnyhet

Företag
AP&T

Box 32
Rönnåsgatan 3A
523 21 Ulricehamn
Sverige
AP&T

Bilder och video

Tipsa en kollega

0.062