23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Hur tar ni hand om lödröken på er arbetsplats?

| Medlemsnyhet | Företag Solectro AB

Serien LRA finns i många olika storlekar och är särskilt anpassad för lödrök

Lödröken är farlig att andas in
I samtliga lödningsprocesser bildas stora mängder lödrök som kan vara farlig för personalens hälsa. I lödrök finns det flussmedelsrester, lödpartiklar, gaser och ångor som måste ledas bort och filtreras. Det absolut bästa är att suga upp dem redan vid källan där de uppstår för att minimera spridning.

Desto mindre partiklarna är desto större är risken att luften som man andas in kan vara farlig.  Partiklar som är mindre än 0,4 µm passerar genom lungornas alveoler och ut i blodet och därmed kan ämnen som inte nödvändigtvis är giftiga orsaka svåra hälsoproblem. 

Hur tar ni hand om lödröken på er arbetsplats?
Har ni sett över hur ni tar hand om lödröken på er arbetsplats? Har ni ett bra utsug med ett filtersystem som är avsett för att ta hand om lödrök? Hur ofta byter ni filter? Vi hjälper er att hitta en smidig och kostnadseffektiv lösning med rätt utsug och rätt tillbehör för arbetsplatsen.  Utugen i LRA-serien är lätta att hantera och  att underhålla, det är enkelt att byta filter och filterkassett.

 Serien LRA finns i många olika storlekar och är särskilt anpassad för lödrök

Ta hand om din personal - den är värdefull 
Tänk på att som arbetsgivare är man skyldig att se till så att gränsvärdena inte överskrids, man skall vara noga med att begränsa luftföroreningar. Med utsugen i LRA-serien hittar vi snabbt och enkelt ett sätt att få en renare arbetsplats och en friskare personal.  

Funderar du på utsug för andra farliga ämnen? Här hittar du fler utsugsvarianter. 

Ring eller maila din fråga till 
Karoline Ljung
Tel: 040-536623

SOLECTRO AB
www.solectro.se

Medlemsnyhet

Företag
Solectro AB

Tenngatan 6-8
234 35 Lomma
Sverige
Solectro AB

Tipsa en kollega

0.046