23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Kemppi lanserar en ny rökutsugspistol för MIG/MAG-svetsning

| Medlemsnyhet | Företag Kemppi Sverige AB

Kemppi tar ett fast grepp om ergonomin och säkerheten på svetsarbetsplatsen med två nya serier med Flexlite MIG/MAG-svetspistoler.

Med rökutsugsfunktionen i Flexlite GF når säkerheten vid svetsning en ny nivå. Produktserien Flexlite GC med koaxialkabel och ergonomiskt Kemppi-handtag är ett bra val för MIG/MAG svetsare som uppskattar en lättanvänd svetspistol.

”Vi gör vårt yttersta för att utveckla produkter som förbättrar prestandan i arbetet och samtidigt ger svetsaren bästa tänkbara skydd för hälsa och säkerhet”, säger Florian Hegemann, Commercial Manager på Kemppi.

 Förbättrad design, högre svetskvalitet

 Svetsaren håller i en svetspistol under cirka 20 % av arbetsdagen. Därför leder mindre belastning på svetsarens handled till högre effektivitet och svetskvalitet. Av det skälet har Kemppi lagt stor vikt vid utvecklingen av Flexlite GF och GC MIG/MAG-pistolernas ergonomiska egenskaper. Flexlite GF-pistolens anatomiska utformning och utmärkta balans minskar belastningen på handleden, så att svetsaren kan skapa perfekta svetsar. Flexlite GC-pistolerna har en flexibel koaxialkabel och kan som tillval förses med ett löstagbart pistolhandtag som förbättrar ergonomin vid svetsning ytterligare. 

 De effektivaste rökutsugspistolerna för MIG/MAG-svetsning

Yrkesrelaterade lungsjukdomar är den främsta orsaken till arbetsrelaterad sjukdom. ”Svetsare exponeras för risker eftersom svetsprocesserna generar rök som innehåller skadliga metallpartiklar och gaser”, säger Hegemann.

Med det i åtanke har Kemppi presenterat en ny familj med Flexlite GF MIG/MAG-svetspistoler, som kombinerar effektivt rökutsug med perfekta svetsresultat och uppfyller de strängaste standarderna. Flexlite GF MIG/MAG‑svetspistolen med rökutsug fångar upp svetsröken direkt när den skapas och innan den når svetsarens andningszon. Eftersom svetsröken fångas in direkt vid svetspistolens gaskåpa skyddas också arbetsmiljön för alla personer i omgivningen. Alla Kemppis rökutsugspistoler och deras utsugsförmåga har mätts enligt den nya standarden ISO 21904-3, som Kemppi var bland de första att uppfylla.

För mer information se: https://www.kemppi.com/sv/offering/category/tillbehor-2/svetspistoler/


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Kemppi Sverige AB

Kung Hans Väg 3
192 68 Sollentuna
Sverige
Kemppi Sverige AB

Bilder och video

FLEXLITE GF

Tipsa en kollega

0.063