23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Effektiv och hållbar energilösning

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

De globala klimatutmaningarna har skapat förutsättningar för att utveckla grönare och mer miljövänliga energilösningar.

En omläggning från fossila bränsledrivna anläggningar, till biomassadrivna anläggningar, kan ge en grönare och mer klimatvänlig strategi. Biomassa är en gemensam term för allt organiskt material som bildas via växternas fotosyntes, med solen som energikälla.
 
En biomassanläggning är en effektiv, pålitlig och miljövänlig lösning för uppvärmning av exempelvis bostäder, stall, industriella lokaler, inom jordbruket etc. Det finns både varmvattenanläggningar och ånganläggningar, vilka kan anpassas efter era önskemål och behov.
 
Avsevärt minskade utsläpp av växthusgaser

Fossila bränslen förorenar atmosfären i extrem grad och bidrar därför till att förvärra växthuseffekten. Genom att ersätta förbränning av fossila bränslen, med hållbara biodrivmedel, kan man avsevärt minska koldioxidutsläppen och göra stadsområdena grönare.
 
I synnerhet har det bidragit till att flera danska städer, snabbt har blivit av med kolförbränning, samtidigt som de ändå har kunnat leverera tillräckliga mängder el och värme.
 
Uppnå stora besparingar

Biomassanläggningar är vägen till ett grönare och mer klimatvänligt alternativ, men man kan dessutom uppnå stora besparingar, genom att implementera biomassanläggningar, med användning av halm, träpellets eller flis istället för fossila anläggningar med användning av kol eller olja.
 
Man kan spara upp till 87,5% genom att exempelvis konvertera från olja till förbränning av biobränslen såsom halm. Om företaget själv producerar avfallsprodukter, kan man uppnå ytterligare ekonomiska besparingar.

Biomassanläggning anpassad för jordbruk

Biomassanläggningar för jordbruk är en av de lösningar som Linka erbjuder. Linka utvecklar anläggningar för biomassa som anpassas efter den storlek och typ som ni behöver.

Linkas anläggningar utvecklas efter den typ av bränsle som finns i närområdet, eller den avfallsprodukt som kunden själv har. Linka utför gärna nya tester av bränsletyper och deras bränsleteknik säkerställer alltid att bränslet utnyttjas optimalt.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Tipsa en kollega

0.062