23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Envotherms indunstningsteknik gav oss 35% besparingar

| Medlemsnyhet | Företag Envotherm A/S

Envotherms indunstningsteknik gav oss 35% besparingar från första dagen - Casestory Schirm GmbH - Envotherm

Schirm GmbH i Wolfenbüttel i Tyskland tillverkar olika kemiska produkter för industriella ändamål. Tidigare kunde det ackumulerade produktionsvattnet inte avledas direkt, och därför använde Schirm GmbH sig av ett annat förfarande ‒ extern förbränning av processvattnet. Schirm GmbH letade efter en miljövänlig lösning. Redan i 2011 kom Schirm GmbH och Envotherm i kontakt med varandra för att genomföra preliminära förstudier. Envotherms indunstningsteknik gör det möjligt att rena processvattnet eller att återvinna det. Envotherm analyserade processvattnet för att säkerställa att deras anläggning lämpade sig för Schirm GmbH.

Schirm GmbH är en ledande leverantör av produktionstjänster för kemisk industri. Många multinationella kunder inom agrokemiska, fin- och specialkemiska segment tillhandahåller tjänster inom syntes, formulering och förpackning.

Schirm GmbH arbetar neutralt, flexibelt, pålitligt, kompetent och globalt. Olika mervärdestjänster såsom formuleringsutveckling, uppskalning av syntetiska vägar, tullklarering, support med regleringsprocesser såsom REACH eller förmedling av lager- och transportlogistiklösningar kompletterar portföljen.

I 2015 beslutade Schirm GmbH att leasa en Envotherm-indunstningsanläggning. Leasingperioden var tre år.

Envotherm ansvarar för övervakningen av systemet, 70% av systemets service är digitaliserat. För Schirm GmbH innebär detta att de kan budgetera och planera priset per kubikmeter under treårsperioden. Schirm GmbH har beslutat att förlänga hyresavtalet med ytterligare tre år.

Kontrollen i Envotherm-indunstaren är utrustad med sensorer som genererar ett larm i god tid innan systemet behöver rengöras eller en förbrukningsvara ska bytas ut. Systemets kontrollsystem har programmerats på ett sådant sätt att skärmoperatörerna kan spåra processen och alla systemparametrar på pekpanelen, mobiltelefonen eller datorn. Envotherms ingenjör kan ansluta till anläggningen och spåra processen online. Larmet ger kunden och Envotherm precis information, vilket säkerställer snabb problemlösning.

 

”Vårt processvatten har en varierande sammansättning och därför har andra lösningar inte fungerat optimalt. Vi är nöjda med hyreslösningen och servicen från Envotherm. Vi vill gärna rekommendera denna lösning till andra företag med industriellt processvatten.” ‒ Herr Dipl.-Ing. Chr.Horn, Chefsingenjör.

 

besök vår hemsida eller se vår LinkedIn


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Envotherm A/S

Lysbjergvej 12
6500 Vojens
Danmark
Envotherm A/S

Bilder och video

Tipsa en kollega

0.078