23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Skapa en attraktiv kontorsmiljö

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Det är inte fel att ha en kontorsmiljö som är attraktiv och tilltalande för alla medarbetare.

Det ger en ökad trivsel på kontoret samt att det även ökar upp produktiviteten. Det finns lite tips vi har att ge dig, hur du kan göra på din arbetsplats för att få ett bättre och trivsammare kontor. Bland saker att tänka på är det att ha bra inredning, gemensamma pausytor, ergonomiska hjälpmedel och möbler samt bra ljudnivå och bra med ljus.

Inred kontoret på bra sätt
Att ett kontor bör ha kontorsmöbler i form av bord höj och sänkbart så väl som kontorsstolar med mera är underförstått. Utöver det är det även bra att satsa på inredningen för övrigt. Både våra kroppar och våra hjärnor påverkas av vad vi har för arbetsmiljö. Det som påverkar mycket, i positiv mening är färger och former. Så det kan vara idé att lägga till lite färg på kontoret samt även sätta in växter. Växter gör det hemtrevligt så väl som det renar och återfuktar luften på ett bra sätt.

En annan viktig sak är att kunna dämpa ljudet på bra sätt. Det genom att använda mattor, textiler med mera. Även ljudabsorbenter kan man med fördel ställa in på kontoret. Det är inte heller fel att satsa på att ha tysta rum för möten.

En annan viktig sak att ta med i beaktning är belysningen på kontoret. Ljuset påverkar en hel del. För dåligt ljus kan ge huvudvärk. Det bästa ljuset är så klart det naturliga, men inte alltid det går att ordna. Men det går att sätta in olika lampor och belysning så att det fungerar väl ändå. Det måste ju finnas bra arbetsbelysning som passar alla medarbetare på kontoret.

Få medarbetarna att trivas
Utöver att satsa på ljudet, ljuset, färger, kontorsmöbler och så vidare så är det bra att skapa gemensamma pausytor. Ni kan använda er av möbler till offentlig miljö. Att ha ett rum där man kan umgås, fika, dricka kaffe eller äta lunch tillsammans, det är viktigt. Se gärna till att ha flera olika möbler. Bra lunchmöbler att äta vid, soffor och fåtöljer för att slappna av i.  glöm inte heller att tänka på ergonomin, både när det gäller kontorets möbler samt för arbetsredskapen. Om man sitter mycket vid en dator, dag ut och dag in så är det bra att kunna få vissa justeringar, som underlättar arbetet vid skärm.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Tipsa en kollega

0.078