23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Atlas Copco lanserar G2-7: robust, energieffektiv och tyst

De nya robusta kompressorerna i serien G 2-7 är extremt effektiva, enkla att använda och så tysta att de kan placeras mycket nära arbetsplatsen. De är den perfekta lösningen för mindre företag inom verkstads- och tillverkningsindustrin.

Trots sin lilla storlek så erbjuder kompressorerna i serien G 2-7 en rad stora fördelar – både jämfört med direkta konkurrenter och med kolvkompressorer. Tack vare en högeffektiv motor och ett nytt egenutvecklat element så levererar G 2-7 Atlas Copcos överlägsna effektivitet, vilket sänker inte bara de operationella kostnaderna utan också det totala koldioxidavtrycket. Sammantaget blir den totala ägandekostnaden för en G 2-7 lägre än för en kolvkompressor som är billigare att köpa in.

 Kompressorerna i serien G 2-7 är mycket tillförlitliga och kan producera tryckluft av hög kvalitet dygnet runt – även i tuffa förhållanden med omgivningstemperaturer upp till 46 °C. Eftersom de är konstruerade med roterande skruvteknik så kan de köras utan de frekventa avkylningsperioder som är nödvändiga för kolvkompressorer. För optimal drift under perioder med en låg belastning säkerställer en oljevärmare (extra tillval) att temperaturen förblir väl över kondensationspunkten.

 Ytterligare en fördel med de nya kompressorerna är att de är mycket tysta. Med ljudnivåer som ligger på omkring 61 decibel kan G 2-7 installeras nära arbetsplatsen utan extra ljuddämpande åtgärder. Tack vare en oljeresthalt som understiger 5 ppm skyddas inte bara utrustningen nedströms utan också slutprodukten från oljekontaminering.

G 2-7 har alla de fördelar som våra professionella kunder efterfrågar, och mer därtill: de är tysta, tillförlitliga, effektiva och användarvänliga", säger Johan Köhler, Business Line Manager, Indistrial Air Division. "Vi visste att vår mycket populära föregångare GX skulle vara vår största konkurrent. Och jag kan bara säga – om du tyckte om GX så kommer du att älska G 2-7!

 Med styrpanelen Elektronikon® Base blir driften och övervakningen av G 2-7 enkel. Servicelampor och andra visuella varningar säkerställer att användaren följer den rekommenderade underhållsplanen och att potentiella problem upptäcks i tid.

 G 2-7 kommer i två olika versioner (8 bar och 10 bar), för att på så vis tillgodose behoven hos olika kunder. Kunderna kan också välja mellan golvmonterade och tankmonterade modeller med eller utan inbyggd tork, där torken garanterar torr tryckluft av hög kvalitet som skyddar både utrustningen nedströms och slutprodukten.

 Serien G 2-7 ersätter den existerande serien GX 2-7 och finns nu tillgängliga på marknaden.

Atlas Copco Compressor AB
Sickla Industriväg 19
105 23 Stockholm
Nacka kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561552794

Tipsa en kollega

0.032