23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

2020 summerat ur ett FKG-perspektiv i väntan på tomten

| Medlemsnyhet | Företag FKG

Kalla det för skitår eller vad du vill. Men vi har varit med om något som aldrig tidigare inträffat i modern tid – spanska sjukan får ursäkta. Vi lever i en annan värld än för 100 år sedan.

Jorden är ett enda stort sammanhållet ekosystem där fordons- och transportsektorn håller det pulserande. Plötsligt hände det. Alla Europas OEM:er och Tier1:or drog i nödbromsen på samma gång. I ett system som bygger på just-in-time finns inga marginaler, utan antingen är flödet på eller av. Tvärnit när allt bara släcktes ner. Alla famlade i mörkret.

Lyckligtvis hade FKG:s mångåriga lobbyarbete för förändrad arbetsrätt öppnat upp för införande av korttidsarbete vid oförutsedda förändringar. På rekordtid klubbades både lagändring och ett stödpaket igenom. För många företag innebar det räddning och möjlighet till andhämtning.

Stora delar av mitt arbete sedan februari har handlat om regerings-, departements- och myndighetskontakter för att ge leverantörsindustrin så bra förutsättningar som möjligt under krisen. I vissa delar har vi samarbetat med andra branschorganisationer och väldigt mycket med BIL Sweden.

Innan pandemin var ett faktum hade vi en lite splittrad marknadsbild inom det svenska leverantörsledet – för många snurrade det på bra medan andra (...)

Läs hela artikeln HÄR.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
FKG

Lindholmspiren 3
417 56 GÖTEBORG
Sverige
FKG

Tipsa en kollega

0.048