23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Befuktning gynnar produktioner och inomhusklimatet

| Medlemsnyhet | Företag Condair AB

Det är avgörande att säkerställa korrekt luftfuktighet för anställdas skull. Rätt luftfuktighet kan uppnås med befuktning men på grund av missförstånd har många fortfarande sina tveksamheter när det gäller befuktning.

Det finns många missuppfattningar om vad rätt luftfuktighet och ett hälsosamt inomhusklimat är. Många tror att ju torrare luften är, desto bättre är inomhusklimatet och att fuktig luft är dålig luft. Det är inte korrekt. Låg luftfuktighet kan få stora konsekvenser för både anställda och maskiner och det kan bland annat leda till stillestånd, problem med att upprätthålla enhetlig produktion och kan vara ansvarig för generering av statisk elektricitet. Dessutom kan den torra luften påverka anställda i en sådan utsträckning att de upplever symtom som ihållande hosta, irriterade ögon, huvudvärk och koncentrationssvårigheter.

Kort sagt, för låg luftfuktighet leder inte bara till utmaningar i produktionen, utan också till ökad sjukfrånvaro. Trots de uppenbara utmaningarna med för låg luftfuktighet finns det fortfarande ett antal missuppfattningar förknippade med befuktning som annars kan bidra till att höja luftfuktigheten.

Befuktning producerar inte mögel

Eftersom de flesta har vant sig vid tanken att ett hälsosamt inomhusklimat delvis är förknippat med låg luftfuktighet och torr luft, är många skeptiska till att höja relativ luftfuktighet. Detta beror på att många anser att mögel kommer att förekomma. Det är sant att en högre luftfuktighet ger bättre förutsättningar för tillväxt av mikroorganismer. Detta kräver dock en köldbrygga i rummet med fuktiga ytor eller kondensbildning. Endast här kan svamp och mögel bildas vid en luftfuktighet över 80%. Genom att tillföra befuktning i ett ventilationssystem  är det möjligt att tillsätta en kontrollerad mängd fukt och samtidigt kontrollera fuktigheten mycket exakt.

Befuktning kräver inte ombyggnad av ventilationssystem

En annan missuppfattning är att det kräver en fullständig ombyggnad av företagets befintliga ventilationssystem om luftfuktning ska installeras. Detta är inte heller korrekt eftersom befuktning är ett komplement till det befintliga ventilationssystemet. Dessutom bör det betonas att det finns två sätt att återfukta. Du kan antingen befukta rum och produktionsmiljöer genom att sätta in luftfuktaren i ventilationskanalen, där luftfuktaren är integrerad med företagets befintliga ventilationssystem. eller genom att hänga den direkt i rummet. Här är luftfuktningsmodulen inställd och installerad i taket eller på väggen i rummet och munstyckena fördelar finfördelat rent vatten i luften.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Condair AB

Dåntorpsvägen 51
136 50 Jordbro
Sverige
Condair AB

Tipsa en kollega

0.078