23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Pneumatiska vriddon med oändligt antal positioner

| Medlemsnyhet | Företag Staccato Technologies AB

Pneumatiska vriddon är billiga, starka och lätta. Nu kan man även ha många positioner på dem.

Svenska Staccato Technologies erbjuder nu en lösning som möjliggör valfritt antal positioner utan krav på externa stopp

Fredrik Edholm på Staccato berättar att vridmoment är en begränsande faktor för vriddon. Inbromsning/stopp kan ibland lösas med externa stopp, men moment vid accelerationer skapar oftast fortsatta begränsningar i kapacitet och cykel tider, speciellt med pneumatiska vingvriddon som däremot ofta är både platsbesparande och kostnadseffektiva val. Problemet finns även för större kraftiga vriddon med exempelvis kuggstångsteknik - både inom materialhantering och i olika processventilapplikationer som vridspjäll.

Med positionsstyrning analogt eller via I/O-link kan vriddonets hastighet rampas efter en för lasten optimerad rörelse med kortaste möjliga cykeltid, och till en valfri position. På samma sätt kan man styra max tillåtna tryckkraft som donet kan generera i valfri riktning helt och oberoende av tryckvariationer på matningssidan. Accelerationen begränsas till vad vriddonet max kan klara i moment i förhållande till last i aktuell riktning.

 Med Staccato Technologies’ ”Flexible Position Unit”, FPU styr man position, kraft och hastighet enskilt eller i en kombination vilket ger helt nya möjligheter att dimensionera och styra pneumatiska vriddon säger Fredrik Edholm.

Om du vill veta mer kan du kontakta Fredrik på fredrik.edholm@staccatotech.se eller så kan du besöka hemsida på www.staccatotech.se

Medlemsnyhet

Företag
Staccato Technologies AB

Cementvägen 14
136 50 Jordbro
Sverige
Staccato Technologies AB

Bilder och video

Tipsa en kollega

0.112