23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Metallografi hos Safe Control

Safe Control Materialteknik har ett väl utrustat laboratorium för metallografiska undersökningar. Den metallografiska undersökningen är en viktig del i det arbete där laboratoriet skall utföra en mer omfattande haveri- eller skadeundersökning

Vi har mångårig erfarenhet av utredningar av skador på konstruktioner i metalliska material. Vår personal har arbetat med uppdrag från försäkringsbolag, processindustri och Statens Haverikommission. Vi är ackrediterade för provningar inom ferrithaltsmätning och makro- och mikroundersökning.

Våra tjänster inom Metallografi:
- Ferrithaltsmätning
- Fraktografi
- Makro- och mikroundersökning
- Okulär undersökning
- Replikaprovning
- Ytjämnhetsmätning
- Skräddarsydda lösningar

Utrustningen består av ljusoptiska mikroskop för undersökning i låg förstoring (1-50x) och hög förstoring (50-1000x), samt ett svepelektronmikroskop, SEM (5-300 000x förstoring). De ljusoptiska mikroskopen är kompletterade med mätprogrammen Kappa Metreo och PicEd Cora - för längd- och vinkelmätning samt areamätning (fasanalys) - för att nämna några användningsområden. Dimensionsmätningar kan även utföras i vårt SEM, som även kan utföra analys av fördelning av ingående element, så kallad X-ray mapping.

Laboratoriet är medlem i ASM International och har tillgång till flertalet ASM Handbooks. Genom detta har vi tillgång till ett stort referensbibliotek med metallers och legeringars strukturer och utseende.

För mera information – kontakta Lars Andersson, telefon 031- 65 64 86.

Fotot visar ett  svepelektronmikroskop, SEM

>>Metallografi 

Safe Control Materialteknik i Göteborg AB
Tillgängligheten 1
417 10 Göteborg
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5566047832

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.032