23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

AMADA lanserar sin snabbaste laser någonsin

| Medlemsnyhet | Företag Amada Scandinavia AB

AMADA lanserar en helt ny lösning för höghastighets CNC-laserskärning, 'REGIUS'.

REGIUS-3015AJ fiberlaser blir inte bara den snabbaste i AMADAs sortiment, utan det första som integrerar ett antal andra viktiga tekniker: linjära drivenheter i alla axlar, ett helt nytt laserintegrationssystem och AMADAs egenutvecklade och unika ”Variable Beam Control”-teknik. Dessutom tillför den nya AMNC 3i Plus-kontrollen ny funktionalitet som är utformad för att ge ultimat och förenklad användning.

AMADA REGIUS-3015AJ har linjära drivenheter i alla tre huvudaxlarna, vilket resulterar i enastående precision och ultrasnabb positioneringshastighet på 340 m/min. AMADAs intelligenta styrning av skärhuvudet nyttjar de linjära drivenheterna maximalt. Denna innovation innebär beslut och aktion i realtid av skärhuvudets lyfthöjd. Till exempel när två hål med kort avstånd ska bearbetas, kommer det intelligenta huvudet inte lyftas till en bestämd höjd, utan förblir i nedre position för att minska cykeltiden. Tillsammans med hastigheten med de linjära drivenheterna uppnås därmed otroligt snabb hål-till-hål-rörelse.

I jämförelse mellan den nya REGIUS-3015AJ mot företagets tidigare snabbaste laser, FOL-AJ, visas stora tidsvinster. Genom att skära en identisk detalj i 1 mm rostfritt stål med samma effekt, visade sig REGIUS vara 14% snabbare, detta tack vare linjär drivteknik och dess intelligenta skärhuvudkontroll.

Den andra stora innovationen som introduceras i REGIUS-3015AJ är det helt nya AMADA Laser Integration System, som erbjuder en rad funktioner för automatisk inspektion och processövervakning.

Den automatiska tekniken ”i-Nozzle Checker” kontrollerar munstycksskador, position och cirkuläritet. Om munstycket behöver bytas kommer detta att ske automatiskt via maskinens 16-stationers dysväxlare, vilket eliminerar behovet av subjektiv bedömning av operatören.

Ytterligare funktioner med ”i-Nozzle Checker” är vid behov så sker automatisk centrering av laserstrålen mot munstycket. Kontroll av laserstrålens tillstånd kommer också att utföras automatiskt för att säkerställa att fokuspositionen optimeras. ”i-Optics Sensor” övervakar skyddsglaset och varnar operatören om en kontaminering skett och en ändring krävs.

REGIUS-3015AJ-användare kan också dra nytta av det nya ”i-Process Monitor”-systemet, som i realtid kontrollerar våglängden för reflekterat ljus för att förhindra skärproblem innan det inträffar.

Automatisk återställning vid huvudkollision är en ytterligare funktion som ingår i REGIUS-3015AJ, som använder ”i-Optics Sensor” och ”i-Nozzle Checker”-systemen för att säkerställa att tillförlitlig bearbetning kan fortsätta. Maskiner utan den här funktionen stannar helt och larmar och slösar därmed bort värdefull produktionstid.

Den tredje integrerade tekniken på REGIUS-3015AJ är AMADAs unika ”Variable Beam Control”-teknik, som automatiskt ändrar laserstrålens form, och optimerar laserstrålen för varje material och tjocklek. Användare kan därför uppnå snabb och stabil skärning i alla material utan avkall på högsta skärkvalitet. Allt från extremt tunna plåtar upp till 25mm stål, rostfritt stål och aluminium kan processas med samma lins.

När det gäller förenklad och lönsam bearbetning ger den ny funktion på AMADA AMNC 3i Plus-kontrollen en boost för användning med restmaterial tack vare ”i-Camera Assisted System” (i-CAS). Om användaren önskar att skära en detalj på restmaterial, kan maskinens i-CAS-kamera visa hela arbetsområdet, så det valda restmaterialet kan ses på AMNC 3i Plus-kontrollen. Delen väljs sedan från biblioteket, varefter den kan placeras, roteras, kopieras och så vidare, innan skärningen på restmaterialet utförs.

Ytterligare en ny funktion i AMNC 3i Plus är AMADAs ”V-Remote”, som tillåter användare fjärråtkomst till kontrollen och till exempel kan kontrollera maskinens status eller historik. Nya jobb kan på distans också läggas till i kön, enligt förinställda åtkomstprioriteringar.

REGIUS-3015AJ kommer att lanseras och premiärvisas vid AMADA UKs huvudkontor i Kidderminster i England i början av december 2020 och kommer också att finnas tillgänglig för bokningsbara videodemonstrationer.

Medlemsnyhet

Företag
Amada Scandinavia AB

Borgens Gata 16-18
441 39 ALINGSÅS
Sverige
Amada Scandinavia AB

Tipsa en kollega

0.093