23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Ny maskin AMADA högtonnage kantpressar

| Medlemsnyhet | Företag Amada Scandinavia AB

AMADA högtonnage kantpressar underlättar tillverkning av stora delar och i tjocka material

AMADA har utökat sitt utbud av HFE3i intelligenta, högeffektiva kantpressar genom att lägga till en maskin i 4, 5 och 6 m längd med en presskraft på 400 ton. Den nya modellen HFE3i HT (Hög Tonnage) inriktar sig främst mot tunga tekniska industrisektorer som tillverkar delar till jordbruk, nyttofordon, järnväg, konstruktion, gruvdrift och skeppsbyggnad. HFE3i HT erbjuder exakt, dynamisk bockning med enastående kvalitet och stabilitet. Maskinen har konstruerats för att bocka upp till 20 mm tjock plåt.

Kraftfull bockningskapacitet uppnås genom en utveckling av en ram med hög styvhet som är speciellt utvecklad för optimal prestanda i högtonsapplikationer, medan exakt och parallell bombering garanteras av den unika designen av undre balken.

Ram med hög styvhet och ett skräddarsytt bakre anslag med fem styrda axlar säkerställer både hög prestanda och enkel användning. Det extra starka och flexibla bakre anslaget med högsta noggrannhet i positioneringen styrs av maskinens NC-kontroll. Delta-X-standardfingret, som kan röra sig framåt och bakåt oberoende av det andra, möjliggör hög flexibilitet och är särskilt användbart vid bockning av asymmetriska arbetsstycken.

Som med alla maskiner i serien kommer HFE3i HT med AMNC 3i-kontroll för intelligent men ändå enkel användning som minskar ställtiderna. AMNC 3i:s digitala hjärta för kantpressen möjliggör offline-programmering, digital integration och nätverkskompatibilitet med Industry 4.0-tillverkningsstrategier. Det användarvänliga grafiska gränssnittet är baserat på en 18,5-tums pekskärm som ger möjlighet till flera programmeringslägen, inklusive möjligheten att importera DXF-eller DWG-filer och konvertera dem till en 3D-modell direkt i maskinen.

I komplement till NC-kontrollen finns AMADAs VPSS 3i Bend offline-programvara, som automatiskt väljer verktyg, skapar verktygslayouter och föreslår bockningssekvenser. Program kan genereras automatiskt i VPSS 3i Bend och laddas upp till maskinen, där en fullständig visualisering visas på NC-kontrollen. Till exempel kommer verktygsuppsättningen underlättas då navigeringsfunktionen visar operatören exakt var de ska rigga verktygen som behövs för det aktuella programmet.

En ytterligare stor fördel för kunderna är AMADAs Eco Inverter-teknik, vilket innebär att maskinen slutar använda ström så snart bockningen är utförd. Förutom att spara energi minskar detta smarta hydraulsystem underhåll, oljeförbrukning och ljudnivå.

Ergonomi är naturligtvis avgörande när det gäller produktion av stora och/eller tunga detaljer. Av denna anledning kan HFE3i HT utrustas med AMADA SF200 plåtföljare (200 kg per arm) för att förbättra både ergonomi, noggrannhet och säkerhet. SF200-enheterna följer bockningshastigheten, vilket eliminerar behovet av en andra operatör, vilket i sin tur minskar detaljkostnaden. Som tillval finns aktiv vinkelmätning med laser som mäter och korrigerar vinkeln i realtid, vilket underlättar för tillverkare med en stor produktionsmix av tjocklekar och material.   

För mer information, vänligen kontakta AMADA Scandinavia eller besök www.amada.eu.

Medlemsnyhet

Företag
Amada Scandinavia AB

Borgens Gata 16-18
441 39 ALINGSÅS
Sverige
Amada Scandinavia AB

Bilder och video

Tipsa en kollega

0.094