23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

En "bubblig" perforerad fasad för ett världsberömt bryggeri

Byggnaderna som rymmer Carlsbergs-koncernens huvudkontor är en del av en massiv omvandling av det tidigare bryggeriområdet, numera känt som stadsdelen Carlsberg.

Det är passande att fasaddesignen för huvudentrén till deras huvudkontor hyllar det ursprungliga syftet med området, nämligen tillverkning av Carlsbergs världsberömda produkter. Användningen av RMIG ImagePerf skildrar fasaden en guldfärgad vätska med bubblor – vilken dryck det är överlåts åt din fantasi att avgöra…

Carlsberg grundades 1847 av J. C. Jacobsen och samma år flyttade denna visionära bryggare sin ölproduktion till en tomt på Valby Bakke, som på den tiden låg i utkanten av Köpenhamn. Den nya fastigheten hade större kapacitet och, inte minst, tillgång till rent bryggvatten eftersom platsen ligger på toppen av en kulle. Faktum är att namnet Carlsberg är en sammansättning av Carl, namnet på Jacobsens son, och ”bjerg”, det danska ordet för kulle. Företaget fortsatte att modernisera och utveckla sina produkter och gick från klarhet till klarhet. Carlsbergs framgångar har en viktig plats i dansk historia och utgör en del av ett kulturarv som lever kvar än i dag.

I över 150 år var industriområdet hörnstenen i Carlsbergs produktion, och nu har en massiv omvandling av vad som (förmodligen) är världens mest berömda bryggeriområde resulterat i en fantastisk och levande ny plats i hjärtat av Köpenhamn.  Den extraordinära stadsdelen Carlsberg kommer att bestå av både kontor och bostadshus, samt kaféer, butiker, hotell och skolor. Det ombyggda området är en otrolig kombination av kulturminnesmärkta byggnader och modern arkitektur och bevarar dess historiska kärna samtidigt som det är anpassat efter de krav som livet på 2000-talet ställer.

RMIG ImagePerf avbildar bubblor
RMIG, världsledande inom perforering, tillverkade och levererade de perforerade plåtarna till fasaden, och med hjälp av sitt City Emotion-koncept gav man den ett unikt utseende. Varumärket Carlsberg är synonymt med törstsläckande drycker, så det är passande att fasaddesignen på huvudentrén till Carlsbergs nya huvudkontor skildrar detta berömda bryggeris livsverk. Med hjälp av RMIG ImagePerf avbildar fasaden uppfriskande gyllene bubblor, och överlåter till dig att föreställa dig vilken av dina Carlsberg-favoriter det är.

RMIG ImagePerf är en del av RMIG City Emotion-konceptet och presenterar eleganta och innovativa lösningar på arkitektoniska designutmaningar. RMIG ImagePerf omvandlar perforerad metall till en ”projektionsskärm” för konst, fotografier, illustrationer och grafisk design.

Framgångsrikt samarbete och tidsbesparande processer
När man bidrar till ett projekt av den här omfattningen är ett framgångsrikt samarbete avgörande. Huvudkontoret ritades av den danska arkitektfirman, C.F. Møller. Precis som i tidigare projekt tillverkade RMIG en modell, vilket gjorde att arkitekterna och andra som var involverade i projektet kunde visualisera slutresultatet och se till att viktiga krav i kravspecifikationen uppfylldes.

Vid entrén till huvudkontoret sammanstrålar tre av byggnadens flyglar och bildar en bro över en av de viktigaste tillfartsvägarna till området. Här består fasaden av 385 perforerade aluminiumplåtar, som tillsammans täcker en yta av 1.640 m2. De perforerade plåtarna är anodiserade, vilket gör att de är både dekorativa, hållbara och korrosionsbeständiga.

Projekt som omfattar installation av ett stort antal perforerade produkter kräver expertis och erfarenhet. RMIG ansvarade för att numrera varje plåt för att underlätta installationen och säkerställa att de 6 meter långa panelerna placerades på exakt rätt plats.

Faktaruta

  • Råmaterial: Aluminium
  • Mönster: RMIG ImagePerf
  • Tjocklek: 3,0 mm 
  • Ytbehandling: Anodisering D1(AC-Gold)20 MY
  • Förädling: Böjning
  • Perforerad yta: 1 640 m2
  • Arkitekt: C.F. Møller Architects

 
Innovative lösningar och högkvalitativt samarbete
Med RMIG City Emotion kan arkitekter förverkliga sina visioner och stadsplaneringskoncept och omvandla dem till verkliga lösningar för byggnader och interiörer genom att använda perforerade metall- och sträckmetallprodukter för olika tillämpningar. RMIG erbjuder ett professionellt och pålitligt partnerskap med expertrådgivning i byggprojektets alla stadier.

För ytterligare redaktionell information, vänligen kontakta:
Mikael Kvarnstedt, Sales Manager Sweden,
RMIG Sweden AB
E-post: mkv@rmig.com
Telefon: 0501-682 00

RMIG tillhandahåller perforerad metall och sträckmetall för en mängd olika applikationer. Som världens största tillverkare och leverantör i branschen har RMIG erfarenheten och logistiken för att kunna erbjuda dig rätt lösningar till rätt pris.

Förutom exteriör beklädnad levererar RMIG produkter och lösningar för bygg- och arkitekturändamål, såsom parkeringar och säkerhetskontroll, akustiska väggbeklädnader, innertak, belysning, utemöbler för gatumiljö, räcken och gångramper.

RMIG har lokal representation i 13 länder i Europa, med totalt 15 försäljningskontor/produktionsenheter plus andra lokala representanter i många utomeuropeiska länder. RMIG erbjuder omfattande lokal expertis och valfrihet, oavsett om det gäller expressleveranser av lagervaror eller skräddarsydda lösningar för specifika konstruktionskrav.

För mer information, gå in på www.city-emotion.com.

RMIG Sweden AB
Västerängsvägen 1
542 22 Mariestad
Mariestad kommun
Sverige
VAT nummer: SE556077831701

Kontaktperson

MFD
Majken Falkenberg Dohn
+45 44208803 mfd@rmig.com

Tipsa en kollega

0.047