23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Axelent firar 30 år med jubileumsbok och ny VD

| Medlemsnyhet | Företag Axelent AB

Det rådande världsläget till trots så är framtidstron stor hos Axelent Group.

Inte nog med att företaget under de senaste decennierna gått från en relativt liten tillverkare och leverantör av nätväggar till en global koncern med verksamhet i omkring 60 länder. 2020 är det dessutom 30 år sedan företaget grundades. Den 17 september släppte Axelent en egen jubileumsbok under en corona-anpassad releasefest på huvudkontoret i småländska Hillerstorp.  Boken skildrar Axelents väg till att bli en av de världsledande aktörerna när det kommer till att skydda människor i produktions- och lagermiljöer. Här tas läsaren med på resan från starten, via världsetableringar och värdegrund till de framtidsutmaningar som Axelent nu står samlade inför. För nu som då så är blicken alltid riktad framåt, mot nya horisonter och mål.
 
Med Gnosjöandan i generna har Axelent sedan starten 1990 präglats av en stark vision och en stor dos småländsk entreprenörsanda. Värderingar som engagemang, noggrannhet, oräddhet och inte minst snabbhet har varit avgörande byggstenar i företagets expansiva utveckling. Lägg därtill en respektfullhet för sina rötter och historia samt ett stort engagemang i det lokala samhället.
 
Ovanstående genomsyras i jubileumsboken, som dessutom lyfter företagets starka kopplingar till sin hembygd, med dess färgstarka entreprenörer och framgångsrika företag, Sveriges industriella utveckling och Gnosjöandans nationella påverkan genom intervjuer med medarbetare, samarbetspartners, experter samt de tre delägarna Stefan och Johan Axelsson samt Mats Hilding. Bland krönikörerna märks bland annat Centerpartiets partiledare Annie Lööf, journalisten och författaren Christer Nordmark samt Jan Jörnmark, docent i ekonomisk historia.
 
Vi får även stifta bekantskap med Axelent AB:s nya vd Amanda Hilding, som den 17 augusti 2020 tog över rodret efter sin far Mats. Hon har under de senaste tre åren suttit i Axelents styrelse och har därmed en god inblick i bolagets resa och utveckling.
– För mig är Axelent ett globalt bolag med rötterna kvar i sitt ursprung i Hillerstorp i Småland. Bolaget värnar om bygden runt omkring och ser och förstår den stora nyttan av Gnosjöandan. Att bygga relationer och samarbeten med lokala leverantörer och därefter erbjuda kunder världen över produkter av enbart högsta kvalitet, det är något unikt. Företagande är för mig att ha sina medarbetare, leverantörer och kunder nära. Tillsammans skapar vi ett värde som får betydelse för dem som är runt omkring oss, säger Amanda Hilding.
 
– Vi har alltid byggt på den friska kärnan i mitten och lagt på årsringarna, en efter en. På så sätt har det här trädet vuxit. Nu tar min dotter över, med den kapacitet och alla de förutsättningar som krävs för att klara av uppgiften. Det känns väldigt bra. Genom detta, och i samma nära samarbete med Stefan och Johan, ska Axelent kunna lägga ännu fler årsringar runt sin friska kärna framöver, berättar Axelents avgående vd Mats Hilding.
 
Att Amanda Hilding kommer att förvalta arvet och arbetet för bolagets fortsatta utveckling och expansion råder inga tvivel om.
– Jag tror på framtiden, det gäller att ha blicken framåt. Axelent är ett starkt bolag med god stabilitet och en bred verksamhet med många pågående projekt. Varje avdelning är en del av arbetet. Marknaden är alltid föränderlig, därför är det viktigt att vara förberedd på förändringarna samt vara den aktör som bestämmer och leder marknaden framåt. Axelents satsningar ökar bolagets konkurrenskraftighet. Mitt jobb nu handlar om att lära känna varje avdelning – se, lyssna och lära. Med de nyckelorden kan vi jobba vidare och ta nya steg mot Axelents fortsatta utveckling.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Axelent AB

Kävsjövägen 17
335 04 Hillerstorp
Sverige
Axelent AB

Bilder och video

Tipsa en kollega

0.141