23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Stärker konkurrenskraften med sin tredje Haas-maskin

Skoglunds Mekaniska har stärkt sin maskinpark med ytterligare en Haas. Denna gången har Edströms Maskin levererat en HAAS EC-1600, en horisontell fleroperations maskin med full fjärde axel.

Maskinen har stor spännvidd och klarar av att bearbeta detaljer upp till 1600 x 1200 mm.

– Haas är bra maskiner och det självklara valet när vi skulle utveckla med ytterligare en maskin.

– 2008 gick vi från mer manuella maskiner till att investera i en svarv från Haas, en SL30. Efter det har vi även investerat i en VF1. När vi nu vill tillgodose efterfrågan föll valet på en 4-axlig, horisontell fleroperationsmaskin.

– I och med investeringen breddar vi oss och kan ta in mer avancerade jobb och stärka vår konkurrenskraft ytterligare. Den gör att vi kan utöka och bredda vår detaljtillverkning och kan leverera flera efterfrågade varianter till våra kunder, säger Roger som är VD på Sven Skoglunds Mekaniska 

Skoglunds Mekaniska startade sin verksamhet redan 1954 och har en lång erfarenhet av maskinbearbetning inom borrning, fräsning, svarvning och arborrning. De är underleverantör till industrin och tillverkar främst detaljer. Idag består legotillverkningen av arbeten till ett flertal företag, speciellt åt Vishay Nobel AB till vilka de levererar en mängd standard- och specialarrangemang till deras mätgivare.

Deras maskinpark har en stor bred vilket gör att de kan bearbeta allt från små till stora detaljer. Detaljerna skall oftast bearbetas innan de svetsas ihop med varandra och därefter bearbetas färdigt i någon maskin.

Skoglunds mekaniska är ett privatägt företag med placering i Degerfors.
De är idag 6 anställda.
Läs mer om företaget på skoglundsmekaniska.se

Snabbfakta Haas EC-1600 
• Full fjärde axel, (runda plattan i bordet) • 50 Kona • 7500 varv/min • 30 verktygsplatser • Kylning genom spindeln 21 bar • Renishaw trådlös probe. • Extra kylfilter • Spåntransportör (standard)• X= 1626 mm/Y= 1270 mm/Z=813 mm   

Edströms Maskin AB
Solåsvägen 14
551 99 JÖNKÖPING
Jönköpings kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560677352

Kontaktperson

FS

Tipsa en kollega

0.032