23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Kontrollera inomhusklimatet med ett HX-diagram

| Medlemsnyhet | Företag Condair AB

Ett hälsosamt inomhusklimat beror bland annat på den relativa fuktigheten. För att beräkna fuktigheten bör du använda ett HX-diagram.

Det finns många missuppfattningar om vad ett bra inomhusklimat är. Missuppfattningar som att ju torrare luft, desto bättre inomhusklimat eller att fuktig luft automatiskt betyder dålig luft har gradvis tyvärr blivit vanligt.

Fuktigheten är en av delarna till att ge ett bra inomhusklimat, och för att beräkna fuktigheten kan du använda ett HX-diagram.

Diagrammet fungerar som ett verktyg som kan användas för att specificera de parametrar som behövs för att beskriva luftförhållanden som luftfuktighet.

Med ett HX-diagram är det möjligt att beräkna och illustrera förändringar i fuktighet orsakad av befuktning, avfuktning, uppvärmning och kylning.

Diagrammet kan också användas för att beskriva förhållanden som temperatur och densitet i luften. Förhållanden som alla påverkar vårt inomhusklimat.

Använd diagrammet i praktiken

Om du är osäker på hur du använder HX-diagrammet eller bara behöver uppdateras finns det hjälp på Condairs hemsida eller i videon. På hemsidan har du möjlighet att gå i djupet med diagrammet, och i videon får du en förklaring av hur du läser diagrammet.

Du kan också alltid ladda ner utskriftsvänliga HX-diagram gratis. 

Om du vill få en laminerad version av diagrammen är du välkommen att kontakta oss.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Condair AB

Dåntorpsvägen 51
136 50 Jordbro
Sverige
Condair AB

Bilder och video

Tipsa en kollega

0.078