23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Linde startar ny luftseparations-anläggning (ASU) i Danmark

| Medlemsnyhet | Företag Linde Gas AB

Ett och ett halvt år efter det första spadtaget, står nu den nya luftseparationsanläggningen (ASU), som Linde Gas (fd AGA) investerat mer än 300 mDKK i, klar utanför Vejle i Danmark.

Produktionen av industriella och medicinska gaser är nu i full gång, och kapaciteten är tre gånger så stor som i Lindes tidigare produktionsanläggning i Köpenhamn.

"Vår ökade produktionskapacitet gör det möjligt för oss att möta den stadigt ökande efterfrågan som vi sett under flera år från vårt ökande antal kunder. Samtidigt säkerställer vår nya anläggning att vi kan intensifiera arbetet med att utveckla nya applikationer för gaserna", berättar Lindes marknadschef Ole Kronborg.

Förstärkt försörjningssäkerhet

Kapaciteten hos den nya luftseparationsanläggningen (ASU) ger Lindes kunder i Danmark och omnejd ”en helt unik säkerhet”.

"Med den nya produktionsanläggningen stärker vi vår redan unika leveranssäkerhet. Det är avgörande för våra kunder och deras produktion att de kan lita på en kontinuerlig gasförsörjning”, säger Ole Kronborg.

Nya applikationer

En del av förklaringen till Lindes växande omsättning är att företaget prioriterar utveckling och forskning om nya användningsområden för gaserna:

"Tillsammans med våra kunder har vi många år kontinuerligt utvecklat nya sätt att använda luftgaser på, och detta har ökat efterfrågan från särskilt livsmedelsproducenter, bioteknikföretag och läkemedelsindustrin, men även de flesta andra industrier drar nytta av nya sätt att använda våra gaser på i sina egna processer, ofta med en effekt av ökad kvalitet, produktivitet och lägre kostnad.

Mat, medicin och elektronik

Råvaran vid Lindes nya produktionsanläggning är vanlig luft. Linde renar och kyler luften till cirka minus 200 grader, där bland annat gaserna syre och kväve förändras till vätskor som kan destilleras från varandra. Användningsmöjligheterna är otaliga - gaserna används till exempel för läkemedelsproduktion, elektronikproduktion, syre för patienter på sjukhus, svetsning och skärning i stålindustrin, syresättning av fiskodlingar och rening av avloppsvatten och - som nämnt - frysning och kylning av mat.


För ytterligare information kontakta:
Ole Kronborg, Marknadschef, Linde Gas A/S, tel. +4540549901, alt. ole.kronborg@linde.com

Medlemsnyhet

Företag
Linde Gas AB

Rättarvägen 3
169 68 SOLNA
Sverige
Linde Gas AB

Bilder och video

Tipsa en kollega

0.094