23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Vilken typ av renovering vill du göra?

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Renovering av ens bostad är det många som går och funderar på.

En tanke som många ibland går runt med i flera år utan att något händer. Vägen mellan tanke och handling kan ibland vara lång och svår. Ett bra tips är att första ta reda på vilken typ av renovering du vill göra och vad det kan tänkas kosta.

Två begrepp: totalrenovering eller ytskiktsrenovering
Två begrepp som ofta hörs inom renovering är totalrenovering och ytskiktsrenovering. Ett bra första steg är att skilja på dessa två och välja vad som passar bäst in i dina renoveringsplaner.

Totalrenoveringen är omfattande
En totalrenovering är som namnet antyder mer omfattande - en total renovering. Vid en totalrenovering river du ofta upp väggar, tak och golv och gör om mycket från grunden. Nya elledningar och eventuellt vatten samt ventilation dras för att ofta ändra planlösningen i bostaden.

En ytskiktsrenovering är en mindre renovering
Den andra varianten, en ytskiktsrenovering, är motsatsen. Alltså - mindre omfattande och kräver inte lika stora ingrepp. En ytskiktsrenovering går därmed snabbare och är billigare. Det kan handla om att slipa golv, måla väggar, byta ut köksluckor eller sätta in nya möbler.

Kostnad för renovering varierar
Kostnaden för en renovering varierar stort. Avgörande faktorer är först och främst om du ska göra en total - eller ytskiktsrenovering. Snittkostnaden enligt byggstart.se för en totalrenovering ligger på 12 000 SEK/kvadratmeter i Sverige. Denna summa kan gå upp mot 20 000 vid användning av mer exklusiva material och ner mot 7000 vid det motsatta.

En expert ger en exaktare uppskattning
Genom att ta in en expert kan du få en mer exakt uppskattning om vad renoveringen kan komma att kosta. De kan också ge dig tips och råd om hur du bör tänka kring renoveringen och vilket slutresultat du kan förvänta dig utifrån din budget. Du kan få mer information hos Byggstart där du kan komma i kontakt med en expert inom renovering.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Tipsa en kollega

0.188