23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Effektiv kombilaser på liten yta

| Medlemsnyhet | Företag Din Maskin i Värnamo AB

Prima Power presenterar ett nytt system för ögonsäkerhet. Systemet kommer att underlätta arbetet för operatören, säger Henrik Bergkvist, produktansvarig på Din Maskin.

Nytt system för ögonsäkerhet
Den nya Geniusserien har en roterande stanshammare som, tillsammans med en ny familj Multitool, gör det möjligt att få i 384 indexerbara verktyg samtidigt i verktygsrevolvern. Den innehåller dessutom fler stansar med större diameter. En annan fördel är att den nya stanshammaren mycket snabbt växlar från en stans till nästa. Programmerbara spänntänger gör det dessutom möjligt att stansa över hela plåtytan med alla verktyg.
Nytt är även att Prima Power har utvecklat ett nytt säkerhetssystem tillsammans med TÜV Süd GMBH. Det nya systemet gör att de inte längre behöver solida väggar för fiberlaserns ögonsäkerhet.

– Det nya systemet kommer att underlätta arbetet för operatören eftersom åtkomsten blir mycket bättre. Det blir också mycket lättare att se vad som händer inne i systemet under drift. Med det nya ögonskyddssystemet är det möjligt att ha en helt öppen kabin med vanliga skyddsnät istället för att bygga in hela cellen i plåtväggar och skärmande fönsterrutor, säger Henrik Bergkvist, produktansvarig på Din Maskin.

Automationslösningar för avancerade sorteringskrav
Combi Genius tillverkas i tre storlekar för plåtformat 1250×2500, 1500×3000 samt 1500×4300. Maskinen kommer med tre sorteringsluckor för stansade och laserskurna detaljer. På bilden visas maskinen i kombination med Compact Express laddare och staplare. Även andra automationslösningar finns att tillgå för mer avancerade sorteringskrav.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Din Maskin i Värnamo AB

Box 742, Silkesvägen 22
331 27 Värnamo
Sverige
Din Maskin i Värnamo AB

Tipsa en kollega

0.097