23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Ökat kapacitetsbehov för stansade detaljer hos Swegon

| Medlemsnyhet | Företag Din Maskin i Värnamo AB

Swegon Operations i skånska Tomelilla, som är marknadsledande inom energieffektiva produkter och system för inomhusklimat, har investerat i en produktionslinje med en stans-vinkelsaxmaskin från Prima Power levererad av Din Maskin i Värnamo.

Marknadsledande inom system för inomhusklimat
Swegon ingår i börsnoterade Latourkoncernen och har 16 produktionsenheter i Sverige, Finland, Italien, Indien, Nordamerika, Tyskland, Belgien och Storbritannien och har mer än 2 400 anställda runt om i världen. Företaget har flera gånger vunnit Stora Inneklimatpriset som syftar till att öka intresset för inneklimatteknik, stärka dess ställning och uppmärksamma teknik som främjar ett sunt inomhusklimat i energieffektiva byggnader.

Stans-vinkelsaxmaskin – unik lösning från Prima Power
För att möta en ökad efterfrågan och därmed ett ökat kapacitetsbehov, har Swegon Tomelilla investerat i en stans-vinkelsaxlinje Shear Brilliance SBe STS utrustad med höglager för råmaterial samt ett avancerat sorterings- och staplingssystem från Prima Power.

Hjärtat i stans-vinkelsaxmaskinen är en servoelektrisk stansmaskin samt en vinkelsax med ett eget servoelektriskt drivsystem. Klipprörelsen kan därför utföras både snabbt och med hög precision.

Maskinen har linjärmotorer för axelrörelser och 35 ton stanskraft och är den maskinmodell med högst produktivitet för volymproduktion. Integrerad förladdning och centrering, automatisk laddning såväl som utmatning och sortering av detaljerna och skrot är standard.

-          Det här är en lösning som motsvarar dagens krav på teknisk prestanda, produktivitet och tillgänglighet, säger Kjell Arne Thorén, säljare på Din Maskin.

Tidigare investeringar
Sedan tidigare har Swegon Tomelilla flera maskiner levererade av Din Maskin, bland annat en kombinerad stanslasercell, flera stansanläggningar och kantpressar, både robotiserade och manuella.  Din Maskin tackar för förtroendet och önskar Swegon Tomelilla lycka till med den nya investeringen.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Din Maskin i Värnamo AB

Box 742, Silkesvägen 22
331 27 Värnamo
Sverige
Din Maskin i Värnamo AB

Bilder och video

Tipsa en kollega

0.125