23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

44 ton tunga tvättmaskiner till Scania

| Medlemsnyhet | Företag DynaMate AB

På uppdrag av moderbolaget Scania ansvarar DynaMate för intagning av mycket stora och tunga bearbetningsmaskiner.

De nya maskinerna är en viktig del i Scanias fortsatta utveckling och produktion, bland dem finns exempelvis 44 ton tunga tvättmaskiner för tvätt av motorblock.

Det installeras många nya maskiner hos Scania i Södertälje. Det rör sig om bearbetningsmaskiner för cylinderhuvud och motorblock. Sluttvätten av motorblocken görs i nya tvättmaskiner som väger hela 44 ton vardera.

“Det är tungt!”
Att få 44 ton tunga maskiner på plats är inget enkelt uppdrag. Vi löser uppgiften genom att bland annat använda radiostyrd maskinflyttsutrustning. Utrustning som vi på DynaMate är nästintill ensamma i Sverige om att använda.

“Det är tungt! Maskinens vikt och storlek ställer höga krav på vårt val av utrustning och vår kompetens. Det krävs mycket noggrann planering, koordination och inte minst väl fungerande kommunikation mellan samtliga parter.”
Berättar Jarno Koistinen, Projektledare Mek, Plåt & Smide.

Planering i minsta detalj
Det är många olika faktorer som måste tas med i planeringen vid intagning av maskin. Ibland krävs det att byggentreprenad går in och monterar ned delar av väggar för att maskinen ska få plats. Även golvbärigheten måste beräknas noga, och en säker rutt inom byggnaden måste kartläggas. Processen har många moment och förutsätter samarbete med många olika aktörer.

Här kommer DynaMates stora kompetens med i bilden. Som dotterbolag till Scania har DynaMate sedan start hanterat allt från små till mycket stora maskiner och har byggt upp en gedigen kunskapsbank. 

”Flexibla, bra samarbete i projekten. Med planering tillsammans löser Dynamate även uppkomna situationer eller problem som inte ingår i deras åtagande.” 
Säger Markus Ranta & Alfons Lööf, Produktionstekniker, Installationskoordinator Scania.

Framtidens industri
Maskinerna som DynaMate ansvarar för att få på plats hos Scania är en del av deras nya produktion. DynaMate är grundat i ambitionen att tillsammans med sina kunder utveckla framtidens industri och tycker det är extra positivt att svensk industri planerar för framtiden.

“Det är både spännande och kul att få vara med och bygga upp Scanias framtid.”
Berättar Jarno Koistinen, Projektledare Mek, Plåt & Smide.

Kuriosa 
De senaste 6 månaderna har DynaMate tagit in hela 120 leveranser till projektet. Lastbilarna är fyllda med maskiner och utrustning. Minst 120 leveranser till är att vänta framöver.

Läs mer om DynaMates tjänster för framtidens industri.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
DynaMate AB

Tallvägen 2
151 21 Södertälje
Sverige
DynaMate AB

Tipsa en kollega

0.079