23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Sverdrup Steel tilldelades kontrakt för HOD

| Medlemsnyhet | Företag Sverdrup Steel

Baserat på ett ramavtal med Kværner har Sverdrup Steel tilldelats ett kontrakt för att leverera rostfritt stålmaterial för den normalt obemannade plattformen som ska användas vid det planerade fältutvecklingsprojektet HOD i Nordsjön.

”Vi är glada över att projektet äntligen fortsätter efter att ha stått i vänteläge under en period. De första leveranserna på cirka 100 ton är redan packade på våra lager och på väg till Verdal."
Christer Skamfer, projektledare för HOD-projektet på Sverdrup Steel

Fältet HOD är beläget i block 2/11 i den södra delen av den norska sektorn av Nordsjön, ungefär 12 kilometer (km) söder om Valhall Central Complec (VCC), 6 km söder om plattformen Valhall Flank South (VFS) och nära den maritima gränsen med Danmark. Operatören PL033 är Aker BP AS, med 90% andel, och Pandion Energy AS, som innehar de återstående 10%.

Fältet upptäcktes 1974; och kom i drift 1990 med koppling tillbaka till Valhall Central Complex (VCC). HOD Field Development Project (HFD) arbetar nu mot en ny utveckling av HOD-fältet som en ny Normally Unmanned Platform (NUI) som kommer att anslutas till Valhall Central Complex (VCC).

Medlemsnyhet

Företag
Sverdrup Steel

Strandsvingen 2
4032 Stavanger
Norge
Sverdrup Steel

Tipsa en kollega

0.062