23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Så kan ungdomar lära sig om IT & teknik

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Hur fungerar en dator, vad krävs för att jobba med teknik och vad innebär egentligen programmering?

För barn och ungdomar kan IT och teknik verka svårt och främmande, men det behöver inte vara så. Inte minst bland tjejer är intresset för teknik lågt. Detta syns bland annat i antagningsstatistiken hos Sveriges ingenjörsutbildningar där mindre än 30 procent är tjejer. Samtidigt har tjejer bättre betyg i matte än killarna på gymnasiet. Det är dock inte bara tjejer som har svagt intresse för IT och teknik. Även de mer praktiskt inriktade ingenjörsutbildningarna har relativt få ansökningar trots mycket goda jobbutsikter. Den snabba tekniska utvecklingen, byggboomen och digitaliseringen gör att marknaden efterfrågar kompetens inom dessa ämnen. Här kan du läsa mer om hur ungdomar kan få upp intresset för IT och teknik och lära sig mer om dessa områden.

Få ungdomar att förstå sin fulla potential
Många ungdomar tror att de inte är tillräckligt duktiga för att lära sig IT och teknik. Tekniska ämnen anses ofta som svåra vilket gör att många ungdomar inte ens försöker att studera dessa ämnen. Smarta tjänster som Inspio.se hjälper ungdomar att förstå sin fulla potential. Inspio.se hjälper gymnasielever att komma in på drömutbildningen genom att ge praktiska hjälpmedel i undervisningen. Med deras uppgifter, hjälpmedel och anteckningar kan gymnasieelever enkelt förbereda sig för prov och läxor. På Inspio.se finns hjälpmedel för de flesta ämnen, inklusive teknik och matematik. Detta är ett utmärkt sätt att få ungdomar att inse att tekniska ämnen inte behöver vara så svåra som de verkar.

Minikurser & Roadshows
Minikurser, föreläsningar, workshops och roadshows är bara några av många aktiviteter som kan göras för att främja ungdomars intresse för IT och teknik. Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA), Sveriges Ingenjörer och Teknikföretagen är bara några organisationer som anordnar evenemang för att väcka teknikintresset hos ungdomar. Bland annat anordnar de Vera Roadshow för att locka fler tjejer att söka till ingenjörsutbildningar. Womengineer är en annan organisation som anordnar särskilda teknikaktiviteter för tjejer. Minikurser för barn och ungdomar är ett bra sätt för dem att lära sig mer om teknik och IT. Programmeringskurser för ungdomar är ett exempel på aktiviteter som blir allt vanligare för att stimulera teknikintresset. Tävlingar är ett annat bra sätt att få barn och ungdomar att inse hur roligt det är med teknik och hur användbart det kan vara. Det är dock viktigt att anpassa tävlingen efter barnens ålder och nivå.

 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Tipsa en kollega

0.047