23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Kardex förvärvar majoritetsandel i Robomotive

| Medlemsnyhet | Företag Kardex Sverige AB

Kardex har förvärvat majoriteten i det nederländska företaget Robomotive. Företaget grundades 2011 och utvecklar och implementerar smarta robotteknologier.

Robomotives unika säljfördel är att efterlikna människors anpassningsbara ögon-hand-koordination med hjälp av robotar, 3D-kameror, gripare och smarta programvarualgoritmer. Denna kombination av mjuk- och hårdvara gör det möjligt att känna igen, lokalisera och greppa föremål utan behov för avancerade inlärningsprocesser.

Med denna investering utökar Kardex sitt utbud av tjänster inom orderplockning. Kardex VD, Jens Fankhänel, säger: "Med Robomotives teknik, kan vi bemöta en viktig strategisk punkt inom framtidens intralogistik. Automatisk orderplockning, kommer att spela en allt viktigare roll inom distribution och produktionslogistik. Tillsammans med Robomotive vi kan lägga till helt integrerade, automatiserade plockningslösningar till vår portfölj. "

Med sina standardiserade produkter "Pickmate" för palletering och depalletering av lådor och "ItemPicker" för plock av individuella artiklar, har Robomotive redan framgångsrikt implementerat många applikationer inom logistikbranschen.

Michael Vermeer, grundare och VD för Robomotive, är mycket entusiastisk: "Med Kardex har vi fått en strategisk partner som är hemma i logistikmiljön. Kardex produkter och Robomotives teknik kompletterar varandra perfekt och skapar lösningar för helautomatiserad plockning av artiklar. Våra applikationer kommer därmed att få ett världsomspännande försäljnings- och servicenätverk. Jag är också särskilt nöjd med att Robomotive kan behålla sin entreprenörsanda och innovativa styrka”.

Om Kardex

Kardex är en global industripartner för intralogistiska lösningar och en ledande leverantör av automatiserade lagerlösningar och materialhanteringssystem. Koncernen består av två entreprenörsstyrda divisioner, Kardex Remstar och Kardex Mlog. Kardex Remstar utvecklar, producerar och underhåller dynamiska lager- och plocksystem och Kardex Mlog erbjuder integrerade materialhanteringssystem och automatiserade höglager. De två divisionerna är partners för sina kunder under hela produktens eller lösningens livscykel. Detta börjar med en bedömning av kundernas krav och fortsätter via planering, realisering och implementering av kundspecifika system genom att säkerställa en hög tillgänglighet och låga livscykelkostnader med hjälp av kundorienterad livscykelhantering. Cirka 1 900 anställda i över 30 länder arbetar för Kardex.

Medlemsnyhet

Företag
Kardex Sverige AB

Fabriksgatan 7
412 50 Göteborg
Sverige
Kardex Sverige AB

Tipsa en kollega

0.109