23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

En fasad behöver renoveras runt vart 10 år

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Om din fasad börjar se smutsig eller trasig ut kan du behöva renovera. En fasadrenovering behöver göras ungefär var 10 till 15 år beroende på material och hur utsatt fasaden är.

Det första du behöver göra är att noggrant studera skicket på fasaden samt ta reda på vilket material den är tillverkad i. 

Ommålning kan räcka
Börja med att studera skicket på din fasad. Ser det relativt bra ut kanske det räcker med att göra en genomgående tvättning för att få bort synlig smuts. Mindre skador och jack i fasaden kan också fixas med filler eller liknande. Om fasaden däremot är väldigt skadad kan du behöva ersätta den helt - ett betydligt mer omfattande arbete.

Fasader kan vara tillverkade i olika material
Fasader kan se olika ut och vara tillverkade i olika material. Beroende på material och utseende kan kostnaden variera kraftigt. Du vill antagligen behålla husets övergripande utseende och därför inte byta ut din gamla fasad mot en ny som ser avsevärt annorlunda ut.

Trä eller tegelfasad
Vanligaste typen i vårt land är en fasad tillverkad i trä. En träfasad är snygg och hållbar men behöver med jämna mellanrum underhållas. Om den inte underhålls finns risk för stora skador och ett omfattande renoveringsarbete. 

Den andra vanliga typen är en tegelfasad. En tegelfasad kan hålla i hundratals år och kräver inte mycket underhåll - ibland kan du dock behöva reparera murbruket. Dock finns inte lika stora möjligheter till anpassningsbarhet med en tegelfasad jämfört med en träfasad.

Förvaring under renovering
När du genomför en renovering av fasaden kommer du antagligen behöva förvara byggnadsmaterial under själva renoveringen. Trä eller tegel som ligger oskyddat mot regn, vind och kyla kan ta skada. Undvik detta genom att, innan du startar renoveringen, köpa skydd mot materialet i form av ett tält eller en presenning. På Obwiik.se finns olika tält, skyddslösningar och presenningar till försäljning eller uthyrning.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Tipsa en kollega

0.047