23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Hjälp miljön genom att återvinna din smartphone

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

De flesta av oss äger idag en smartphone. Kan vi ens leva utan vår telefon? Har du provat en dag utan din telefon någon gång, för att sedan ge upp när klockan inte ens slagit 12?

Det är förmodligen det mest beroende framkallande vi har i våra liv. Jag är inte bättre själv, efter några timmar utan Instagram börjar min abstinens. Men vad gör du med din telefon när du inte vill ha den mer? När den ska bytas ut mot en nyare modell med bättre kamera eller större skärm.

Smartphone och återvinning har aldrig blivit två ord vi förbinder med varandra. När du köper en ny telefon är det mer troligt att du lägger den i en låda där hemma, än att du säljer den vidare så att någon annan kan använda den. Endast 13% av alla svenskar säljer vidare sin gamla telefon när de köpt en ny.

Smartphone och återvinning
Att återvinna din smartphone kan hjälpa miljön otroligt mycket, det kan du bland annat göra på Bluecity.se. Vi vet alla att produktion och konsumtion skadar vår miljö. Varje år kastas 65 000 ton telefoner i hela världen. Om en smartphone inte återvinns korrekt kan den skada både djur och natur. Det är därför bäst att du hittar ett bra sätt för dig att få smartphone och återvinning att gå hand i hand.

Det finns olika sätt att återvinna sin telefon på:

·   Lämna in den hos butik eller förhandlare som använder delarna.

·   Sälja den vidare och tjäna pengar. Här kan sidor som Bluecity.se vara bra att använda sig av då det ger dig garanti. 

·   Skicka till utvecklingsländer och hjälpa människor.

Det finns ingen anledning till att din telefon ska ligga och ruttna i en låda när den kan komma till användning.

Förläng din telefons livstid
Telefoner må se små ut men för att tillverka en smartphone krävs det mycket energi och resurser. Eftersom det dessutom tillverkas så otroligt många tar det väldigt mycket på vår planet. En genomsnittlig telefon har en beräknad livstid på 7 år från tillverkaren. Vi som användare däremot, behåller endast våra telefoner i 1,5 år. Varefter vi som nämnt bara lägger den i en låda och glömmer att den existerar när vi uppgraderar till en ny modell. Jag har själv varit skyldig till detta mer än en gång.

Nästa gång du ska byta telefon kan du därför med fördel välja att sälja din gamla telefon och därmed förlänga dess livstid. Det är bra för både din plånbok och framförallt miljön och vår framtid att låta smartphone och återvinning förenas.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Tipsa en kollega

0.063