23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Hur fungerar kylning med vatten?

| Medlemsnyhet | Företag Condair AB

Evaporativ kylning används när indunstning av vatten används genom högtrycksfuktning.

När temperaturen stiger utanför är det inte ovanligt att temperaturen inuti stiger ännu mer. Det kan lätt vara 25-30 ° C i ett industrirum eller produktion där maskiner kör även om utetemperaturen bara är 20 ° C. Denna höjning av temperaturen kan orsaka problem med arbetsmiljön och kontroll av luftfuktigheten i rummet.

Evaporativ kylning används när indunstning av vatten används genom högtrycksfuktning. Munstycken finfördelar vattnet i mycket små droppar som snabbt absorberas i luften, vilket sänker temperaturen och höjer fuktigheten.

Begreppet evaporativ kylning är inte nytt - det har alltid funnits som ett naturfenomen, men används mer och mer som en kylmetod i olika branscher på grund av de stora energibesparingarna det medför. Således är förångningskylning ett grönare komplement till traditionell ventilation.

Ventilation är inte alltid tillräckligt eftersom det ofta hamnar i luften i rummet som blir för torrt och därmed uppstår problem som statisk elektricitet och ett sämre inomhusklimat för människor, maskiner och produkter.

Genom att lägga till finfördelat vatten i rumsluften kan du höja fuktigheten samtidigt som du sänker temperaturen, vilket ger ett hälsosammare och mer balanserat inomhusklimat som gynnar allt i rummet.

Läs mer om kylning med vatten eller kontakta våra experter på 08-388 300 och hör mer om möjligheterna till evaporativ kylning.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Condair AB

Dåntorpsvägen 51
136 50 Jordbro
Sverige
Condair AB

Tipsa en kollega

0.079