23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Ny OnRobot 3-fingergripare framtagen för cylindriska föremål

| Medlemsnyhet | Företag OnRobot A/S

OnRobot introducerar deras nya trefingergripare 3FG15 med en slaglängd på 150 mm, ett kraftfullt alternativ till de skrymmande och mindre flexibla trefingergripare som finns på marknaden idag.

OnRobot, skaparna av ett komplett sortiment av plug-and-produce-robotverktyg för cobotar, fortsätter att driva förändringar. Nu gör de det igen med lanseringen av den kompakta trefingergriparen 3FG15 med stor slaglängd. 3FG15 gör den tidigare så svårautomatiserade precisionshanteringen av cylindriska delar lätt att programmera och använda. Det innebär också ökad flexibilitet, eftersom griparen lätt kan omkonfigureras för ett brett spektrum av detaljstorlekar.

“Vår nya 3FG15-trefingergripare utvecklades som en reaktion på de befintliga pneumatiska trefingergriparna som är skrymmande och mindre flexibla”, säger vd:n för OnRobot, Enrico Krog Iversen. ”Vi har länge definierat marknaden för elektriska parallella gripare med RG2- och RG6-serien, och vi ser fram emot att ta itu med nya marknadssegment och applikationer med en ny trefingergripare som tillåter användarna att använda applikationerna snabbare vid även en mycket exakt, fast positionering.”

 

3FG15-griparen har en maximal slaglängd på 150 mm som enkelt kan hantera flera processer. Den innovativa trefingersutformningen med en 15 kg (33 pund) nyttolast ger ett starkt, stabilt grepp för både formanpassat (internt) eller friktionsanpassat (externt) grepp som tillför flexibilitet i varje tillämpning.

 

Idealisk för CNC-maskinbetjäning

Griparens utformning är speciellt utvecklad för maskinbetjäningsuppgifter som automatiskt centrerar arbetsstycken, vilket resulterar i ett starkt, stabilt grepp och exakt placering i maskinchuckar. Med en gripkraft från 20 N till 250 N konkurrerar 3FG15 med mycket mindre flexibla fingergripare.

 

Griparen är också idealisk för paketerings- och palleteringstillämpningar, och är sömlöst kompatibel med alla större samarbetande eller lätta industrirobotarmar, tack vare OnRobots nya prisbelönta One System Solution – plattformen som tillhandahåller ett enhetligt mekaniskt och elektriskt gränssnitt mellan robotarmarna och alla OnRobot EoAT.

3FG15-funktioner:

 

●       Exakt stabilt grepp med automatisk centrering

●       En stor slaglängd på 150 mm för delar från 20 mm till 150 mm

●       Formanpassat (internt) och friktionsanpassat (externt) grepp

●       15 kg nyttolast

●       Vikt 1,3 kg, gripkraft 20–250 N

Snabb, flexibel driftsättning

Medlemsnyhet

Företag
OnRobot A/S

Teglvaerksvej 47H
5220 Odense
Danmark
OnRobot A/S

Bilder och video

Tipsa en kollega

0.063