23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Ny livsmedelscertifierad Soft Gripper från OnRobot

| Medlemsnyhet | Företag OnRobot A/S

OnRobots nya livsmedelscertifierade Soft Gripper kan plocka ett stort urval oregelbundna former och känsliga enheter inom livsmedels- och dryckesindustrin, kosmetik- och läkemedelsproduktion samt tillverkning eller emballering.

Automatisering har nu blivit lättare inom livsmedels- och dryckesindustrin samt andra ”rena” applikationer som kosmetika och läkemedel där det finns ett behov av att hantera enheter av mycket olika slag, allt från ägg och frukt till flaskor och behållare med oregelbunden form. OnRobots flexibla Soft Gripper använder tre utbytbara silikongjutna sugkoppar i stjärn- och fyrfingrade konfigurationer för känslig och exakt plockning av nästan alla olika typer av små enheter som väger mindre än 1,1 kg. Den elektriska Soft Gripper är livsmedelscertifierad (uppfyller kraven i FDA 21 CFR om icke fetthaltiga produkter och EG-förordning 1935/2004), och till skillnad från traditionella vakuumgripare kräver den ingen extern lufttillförsel och kan därmed minska både kostnaderna och komplexiteten.


”Vår nya Soft Gripper utmanar befintliga lösningar för att plocka ömtåliga enheter som är svåra att få tag på och som är av olika storlek”, förklarar Enrico Krog Iversen, vd för OnRobot. ”Till skillnad från egenutvecklade lösningar erbjuder Soft Gripper problemfri integration med de flesta kollaborativa robotar och lätta industrirobotar med hjälp av vår One System Solution.”

 

OnRobots prisbelönta One System Solution är en plattform som ger en komplett mekanisk och elektrisk kontaktyta mellan ledande robotarmar och ett av OnRobots ”end-of-arm”-verktyg (EoAT). One System Solution har nyligen utvidgats för att omfatta integration med robotar från ABB Robotics och Hanwha Precision Machinery. Nu kan användarna av dessa robotar dra nytta av den kombinerade mekaniska och elektriska kontaktytan till alla OnRobot-produkter och därigenom underlätta integrationen och skapa snabbare ROI.

Soft Gripper är idealisk för livsmedels- och dryckesapplikationer men levererar också flexibel, känslig hantering till tillverknings- och förpackningsindustrin.

Soft Grippers egenskaper:

·        Payload på upp till 1,1 kg baserat på de hanterade enheternas form, mjukhet och friktion

·        Greppdimensioner från 10 till 118 mm beroende på vilken sugkopp som används

·        FDA-certifiering

·        Flexibla, utbytbara sugkoppar i silikon

·        Idealisk hantering av ömtåliga föremål och oregelbundna former

·        Igen lufttillförsel krävs

·        Snabb, flexibel implementering och problemfri integration med alla stora robotmärken

Medlemsnyhet

Företag
OnRobot A/S

Teglvaerksvej 47H
5220 Odense
Danmark
OnRobot A/S

Bilder och video

Tipsa en kollega

0.062