23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

​Hydroscand lanserar unik virkestorkcylinder

| Medlemsnyhet | Företag Hydroscand AB

Hydroscand har designat en unik, pneumatisk cylinder för virkestorkar i material som gör den extremt tålig mot yttre påverkan. Detta ger en ökad livslängd vilket minskar risken för kostsamma driftstopp.

Hydroscand har designat en unik, pneumatisk cylinder för virkestorkar i material som gör den extremt tålig mot yttre påverkan. Detta ger en ökad livslängd vilket minskar risken för kostsamma driftstopp.

Hydroscand lanserar nu en egendesignad tryckluftcylinder för virkestorkar med så kallad skogsnos. Den nya cylindern som är tillverkad av Camozzi, är designad för att tåla den tuffa miljö som råder i sågverkens virkestorkar, oavsett om det avser en vandringstork, kammartork eller kanaltork. Cylindern är baserad på ISO-standarden och är därför kompatibel med andra fabrikat av cylindrar på marknaden.

I virkestorken är luften full av kåda och terpen som bland annat sätter sig på cylinderns kolvstång. Detta medför risk för luftläckage i cylinderns nostätning. Om läckage uppstår tappar cylindern tryck, viket leder till att virket inte blir helt plant. Det leder också till ökade driftkostnader då kompressorn behöver arbeta mer för att kompensera för luftläckaget.

Hydroscands nya virkestorkcylinder är utformad i material som tål höga temperaturer. Den är försedd med vitontätningar samt ett fett som behåller sina egenskaper även i de höga temperaturer som råder i virkestorken. Den har gavlar med lutning för bättre avrinning och kolvstången har en hårdförkromad yta vilken hålls ren med en unikt designad mässingsavskrapare.

En genomtänkt design och noggranna materialval ökar cylinderns livslängd vilket innebär att kunden får en jämn kvalitet på virket och en tryggad drift. Kunden slipper också återkommande, tidskrävande och kostsamma reparationer och packningsbyten.

Genom Hydroscands tjänst SlangExpress erbjuds kunden även montage av virkestorkcylindern, så att kunden snabbt kan få igång virkestorken och fokusera på sin kärnverksamhet.

Hydroscands virkescylinder är en så kallad ISO-cylinder och lever upp till kraven för ISO15552. Virekstorkcylindern finns tillgänglig i alla Hydroscands butiker och Hydroscands nya e-handel.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Hydroscand AB

Box 401
Besöksadress: Bogårdsvägen 43
128 06 Sköndal
Sverige
Hydroscand AB

Tipsa en kollega

0.062